Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Small aircraft as a tool for space education

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: C. Oprisiu, M.I. Piso, D. Prunariu

Editorial: Advances in Space Research, 644, p.1375, 1997.

Rezumat:

A small unmanned aircraft has been developed to experiment and teach a class of space science and technology applications. The vehicle, a lenticular aerodyne, is equipped to perform training in remote sensing, communications, attitude control and navigation. The main advantage of this system consists in the reduced period of time necessary to understand and to adjust the phases of a mission, with low costs.

Cuvinte cheie: microgravity, UAV, space education

URL: http://www.rosa.ro/Common/Documents/Print/CO97OPRI.htm