Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Romania poseda cel mai ridicat numar de profesionisti IT atestati Brainbench din Europa

Conform unui studiu, Romania este liderul european in domeniul IT ca numar de persoane certificate Brainbench, surclasand Marea Britanie. Pe locul al treilea se afla Bulgaria (cu peste 6 800 de certificate IT), urmata de Germania si Lituania.

Noul studiu „Global IT IQ Report”, publicat luna aceasta de Brainbench, lider mondial in testarea online a calificarii IT, are ca obiectiv identificarea statelor si regiunilor geografice cu cel mai ridicat numar de profesionisti atestati in 30 din cele mai importante domenii IT. Pentru realizarea acestui studiu, Brainbench a utilizat informatii din propria sa baza de date, care totalizeaza in prezent peste 3.5 milioane de utilizatori inregistrati.
Conform rezultatelor studiului, primele 10 state cu numarul cel mai ridicat de profesionisti IT atestati sunt: Statele Unite, India, Federatia Rusa, Ucraina, Canada, Romania, Marea Britanie, Bulgaria, Pakistan si Australia.
In Statele Unite, in anul 2001, San Francisco a surclasat castigatorul de anul trecut – Seattle – cu un total de peste 2 200 de profesionisti atestati. Conform noului clasament, Seattle se afla pe pozitia a noua din aceasta regiune.

India se plaseaza pe primul loc in Asia de Sud si, totodata, pe locul secund in clasamentul mondial, cu peste 145 000 de atestate acordate in 2001. Pakistanul se afla pe un indepartat loc al doilea, cu putin peste 8 000 de certificate IT.
Federatia Rusa si Noile State Independente detin in prezent un numar mare de profesionisti IT atestati, anul trecut Rusia obtinand peste 68 000 de certificate.
In regiunea Orientului Mijlociu, Israelul se afla pe primul loc, cu peste 3 000 de atestate IT.
In pofida crizei declansate de regimul taliban, afganistanii au obtinut 286 de certificate IT, indeosebi pentru limbajul de programare C, Java 1, Java 2, Linux Administration si HTML 3.2.

In Europa, Romania se afla in fruntea clasamentului cu peste 16 000 de certificate IT acordate in 2001, urmata imediat de Marea Britanie cu aproximativ 15 000 de atestate. Bosnia si Hertegovina ocupa ultimele locuri cu doar 200 certificate primite in 2001.
In America de Sud, Brazilia conduce detasat cu peste 2 300 de profesionisti IT certificati, fiind urmata de Argentina, cu doar 800 de atestate IT. Pe ultimul loc se afla Paraguay, cu doar 11 profesionisti IT atestati.
In Asia si coasta pacifica, Australia se afla pe primul loc, cu un numar de 6 800 de atestate IT, urmata indeaproape de Indonezia (cu aproximativ 5 900 de proffesionisti atestati).
Cat despre „continentul negru”, Africa de Sud este liderul incontestabil al acestei regiuni, cu peste 2 600 de certificate obtinute, situandu-se astfel in topul primelor 25 de state din lume cu cel mai ridicat numar de profesionisti IT atestati.

Sursa:
http://www.smartnews.ro/Articole/1527.html
http://brainbench.com/xml/bb/landing/reports/globalitiq.xml