Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Taxes for CO2 Emissions: An Approach for Small-Scale CHP Development?

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în volumul unei conferinţe

Autori: I. BITIR, M. TAZEROUT, O. LE CORRE

Editorial: Proceedings of Efficiency, Costs, Optimization, Simulations and Environmental Impact of Energy Systems and First International Conference on Applied Thermodynamics ECOS 2001, p.561-566, 2001.

Rezumat:

Cogenerarea de mica putere este o solutie interesanta pentru problema dezvoltarii retelelor de alimentare cu energie electrica. Scopul acestei lucrari este de a prezenta o metoda mai rapida pentru estimarea oportunitatii economice a proiectelor de cogenerare de mica putere considerand si subventiile. Criteriul „Venit Net Actualizat” este folosit pentru evaluarea financiara a proiectelor. Se compara solutia de cogenerare cu varianta clasica: cumpararea energiei electrice din retea si producerea locala a caldurii. Reducerea emisiilor de CO2 joaca un rol cheie in gasirea unei cai de dezvoltare a cogenerarii de mica putere. In lucrare sunt prezentate rezultatele aplicarii metodei propuse pentru conditii specifice diferitelor tari din UE. The small-scale cogeneration is an interesting solution for the problem of the electric grid development. The aim of this paper is to present a faster method for estimating the economical opportunity of a small-scale cogeneration project by taking into account the subsidies. The payback period criterion is used for financial evaluation. It compares the cogeneration solution with the classical one: electricity from the grid and local heat production in a boiler. The CO2 emissions reduction plays the key role for finding a way for small-scale plants development. There are presented the results of the method application for different EU countries conditions.

Cuvinte cheie: cogenerare, reducerea emissiilor de CO2, efect de sera // cogeneration, CO2 emissions reduction, greenhouse effect