Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Fabrica de doctoranzi – azi in Evenimentul Zilei

1. In replica la studiul nostru despre reforma doctoratelor este un articol de azi din Evenimenul Zilei. El explica si de ce reforma propusa de noi nu are nici o sansa in Romania de azi.

Titlu: „Fabrica de doctoranzi”

Autor: Marius Mitrache, Marti, 15 Iulie 2003,
Evenimentul Zilei: http://www.evenimentulzilei.ro/social/?news_id=125820

„Universitatea din Petrosani a devenit, in ultimii ani, locul preferat de o serie de personalitati din judetul Hunedoara pentru a urma cursurile de obtinere a titlului de doctor. Taxa este de 150 de dolari pe an, foarte mica in comparatie cu alte centre universitare din tara. Intimplator sau nu, printre cei care se pregatesc sa devina doctori intr-un anumit domeniu (sau au ajuns deja) se numara multi politicieni cu functii in cadrul organizatiilor locale sau judetene.
Mihail Rudeanu, presedintele Consiliului Judetean Hunedoara si al Organizatiei Judetene a PSD, de profesie medic veterinar, si-a luat doctoratul in protectia mediului la Universitatea din Petrosani, dupa ce a urmat un curs postuniversitar in acest domeniu. …”

pentru restul articolului mergi la pagina web!

2. Adevarul, 16 iulie, 2003

http://www.adevarulonline.ro/index.jsp?page=articol&section_id=2&article_id=45480

Articol: Dupa obtinerea titlului de doctor in drept in fata „nasului” sau, prof. Adrian Nastase
Ponta-Titulescu vrea sa ajunga ca Winston Churchill. Din echipa de examinatori a facut parte si ministrul Administratiei, Gabriel Oprea

„Profesor doctor universitar Adrian Nastase se poate lauda ca a adus lumii academice inca doi membri: Victor Ponta si Cristian Jura, ambii subordonati premierului pe linie guvernamentala. Primul, proaspat vicepresedinte al PSD si seful Corpului de Control al Guvernului. Cel de-al doilea, presedintele Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii…Victor Ponta, sustinut de echipa sa din Corpul de Control si de cativa lideri ai organizatiei de tineret a PSD, a primit, la sfarsit, din partea Dacianei Sarbu, in numele TSD, un buchet mare de trandafiri rosii, in simbolistica generala semn al iubirii aprinse….”

Restul la link!