Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ad Astra lanseaza un program de popularizare a stiintelor fundamentale in invatamantul mediu

Asociatia „Ad Astra” propune crearea unui program de popularizare a stiintelor fundamentale in cadrul invatamantului mediul liceal din Romania. Scopul acestui program este atragerea tinerilor pe orbita cercetarii si diseminarea informatiei stiintifice in Romania.

Mijlocul propus in acest program este contactul direct intre cercetatori romani (din tara si din strainatate) si elevi si profesori din liceele din Romania. Forma este conferinta de popularizare in fata elevilor din licee si a profesorilor lor pe subiecte actuale in care cercetatorii lucreaza in mod direct.

Cercetatorii romani din strainatate si din tara sunt invitati sa propuna subiecte de prezentari insotite de o scurta descriere si de perioada si locul de disponibilitate pe teritoriul Romaniei. Dupa avizare de catre colegiul redactional al revistei „Ad Astra”, propunerile vor fi trimise persoanelor de contact din cadrul Inspectoratelor judetene si a Centrelor Zonale de Excelenta in vederea stabilirii rapide a unui contact direct intre conferentiar si organizatorii locali.

Pagina web a proiectului:
http://www-h1.desy.de/~diaconu/Lyceum/Lyceum_ad_astra.html

Initiatorul proiectului / Persoana de contact: Dr.Cristinel Diaconu
Deutsches Elektronen Sychrotron DESY, Hamburg si Centre de Physique des Particules de Marseille
diaconu at cppm.in2p3.fr