Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Apel important

Venim cu un apel către toţi cetăţenii din Republica Moldova ce nu pot rămâne indiferenţi faţă de soarta Deltei Dunării, să se alăture acţiunilor de protest în ziua de marţi 21 septembrie 2004. Întâlnirea va avea loc la sediul Mişcării Ecologiste din Moldova, str. S. Lazo, 13 începând cu ora 11.00 urmând traseul către ambasada Ucrainei. Acţiunea de protest este autorizată de către municipalitate.
Începând cu anul 2002 organizaţia ecologică „SalvaEco” întreprinde acţiuni de sensibilizare a publicului din Republica Moldova, România şi Comunitatea Internaţională, referitor la intenţia autorităţilor Ucrainene de a construi un nou canal naval prin rezervaţia biosferică Delta Dunării (Bâstroe). Din aceste acţiuni fac parte: scrisori către ambasadele Ucrainei din întreaga lume; colectarea pe internet la adresa www.salvaeco.org/proteste/dunarea/ a circa 800 semnături; precum şi participarea la protestul din Bucureşti pe data de 24 august 2004 cu genericul „Solidaritate pentru Delta Dunării”
Prin prezentul protest, comunitatea ecologică de tineret solicită autorităţilor Ucrainene stoparea imediată a construcţiei canalului, deoarece:
– este un proiect unilateral ce nu prezintă durabilitate;
– încalcă convenţiile europene şi internaţionale, la care statul ucrainean este parte;
– distruge una din cele mai mari zone umede din lume, protejată de Convenţia de la Ramsar privind zonele umede;
– Delta Dunării adăposteşte şi cea mai întinsă zonă compactă de stufăriş de pe planetă, peste 1.500 kilometri patraţi etc.

Vă aşteptăm.

Sursa: Adresa de contact
Str. Vasile Lupu 33
Tel.: 582040
GSM: 079439425
Email: webmaster{@}salvaeco.org
www.salvaeco.org/proteste/dunarea/
www.greenmedia.info