Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

RIUF – Romanian International University Fair

In data de 2 Aprilie 2005, intre orele 10:00 – 18:00, va avea loc la Sala Palatului, in Bucuresti, ROMANIAN INTERNATIONAL UNIVERSITY FAIR – RIUF 2005.
Targul educational are ca scop facilitarea interactiunii intre tinerii romani interesati de programele de studii internationale (studii universitare, master, MBA, doctorat) si reprezentantii universitatilor de top din SUA, Marea Britanie, Italia, Franta, Irlanda, Grecia, Ungaria, Bulgaria, Croatia, Danemarca, Olanda, Norvegia. In plus, vizitatorii vor mai putea sa ia parte la seminarii sustinute de romani studenti sau absolventi de programe internationale si de reprezentanti ai centrelor de informare ale Comisiei Fulbright, British Council, DAAD si altii. Vor exista astfel multiple posibilitati de dialog pe teme precum:
– avantajele si perspectivele oferite de o diploma obtinuta la o universitate internationala,
– strategii de succes pentru admitere,
– surse de finantare pentru programe de studii internationale,
– viata de zi cu zi in campus,
– decizia de a te intoarce in Romania sau a ramane in alta tara etc
Targul va avea doua sectiuni: o sectiune dedicata ofertelor de studii universitare si una pentru studii post-universitare (programe de master, MBA, doctorat). Fiecare universitate va avea un stand cu 1 sau 2 reprezentanti ce vor interactiona cu vizitatorii si le vor prezenta informatii despre programele academice, conditiile de admitere, sprijinul financiar disponibil, termenele de aplicare si multe altele.
Evenimentul atrage peste 50 de institutii participante printre care: Harvard, Stanford, UCLA, Pepperdine, Queen Mary, Leeds, Middlesex, Griffith College, Regent’s College, CEU, Norwegian School of Management, ONBSS, INDE, Programul Bursa Speciala „Guvernul Romaniei” etc. Pe site-ul evenimentului WWW.RIUF.RO sunt disponibile formularul de inregistrare pentru vizitatorii targului si mai multe detalii despre:
– participantii confirmati
– seminarii si sesiuni speciale de informare ale universitatilor internationale
– oportunitatile de studiu international
– linkuri la programe de finantare si burse
– alte resurse utile.
In numai patru zile de la initierea inregistrarilor, pe site-ul evenimentului s-au inscris peste 600 de vizitatori. Vizitatorii inregistrati vor avea acces gratuit la targ, vor primi gratuit brosura evenimentului, se pot inscrie la seminarii (audienta limitata la primele 80 de persoane inscrise/seminar) pot fi invitati la sesiunile speciale de prezentare ale universitatilor internationale (audienta limitata la primele 40 de persoane inscrise/sesiune) si pot fi contactati ulterior pentru prezentari ale diferitelor programe de finantare (burse, granturi etc) ce devin disponibile.
Sponsorii Principali ai RIUF sunt Ernst & Young si HVB Bank Romania. Sponsorii evenimentului sunt: Alcatel, Cisco Networking Academy, Ericsson, Lafarge, Raiffeisen Bank, Romtelecom, S & T, Western Union.
RIUF este promovat cu ajutorul partenerilor media: Evenimentul Zilei, Cariere, B-24-FUN, Academia Catavencu, Radio Guerilla, Saatchi & Saatchi, 9AM.ro, Wall-Street.ro, BloomBiz.ro, HR-Romania.ro, BizCity.ro, MyJob.ro.
Organizatorii pot fi contactati la adresa de email office@riuf.ro. Jurnalistii pot avea acces la resurse documentare si pot stabili interviuri cu initiatorii proiectului trimitand un email la adresa press@riuf.ro.
Acest eveniment este unic in Romania si vine in intampinarea tinerilor romani care se confrunta cu o oferta redusa de informatii referitoare la procesul de amitere in institutiile internationale. Pana in acest moment oportunitatile de informare au fost limitate la prezentari restranse sustinute de catre studentii sau absolventii unor universitati internationale intorsi in tara si la serviciile oferite de institutii precum Comisia Fulbright, Bitish Council, DAAD etc.
In ciuda faptului ca studentii romani care studiaza in strainatate se bucura de o foarte buna reputatie, acestia sunt putin reprezentati in comunitatatea universitara comparativ cu alte nationalitati, printre altele din cauza numarului mic de aplicanti pentru admitere. Initiativa organizarii unui targ al universitatilor internationale ofera oportunitatea accesului la informatiile relevante si contactul direct cu reprezentantii universitatilor, oferind astfel premisele cresterii numarului de aplicanti din partea tinerilor romani.
Avand in vedere ca site-ul pe care il coordonati este un excelent instrument pentru tineri de a afla ultimele noutati in ceea ce priveste oportunitatile de care pot beneficia consideram ca RIUF se integreaza foarte bine in peisajul informational pe care il oferiti. De aceea, o colaborare cu dumneavoastra in ceea ce priveste prezentarea acestui eveniment, precum si aparitia unor articole de prezentare a targului sau postarea de mesaje pe forumul site-ului ar fi oportuna pentru ambele parti.
Asteptam cu interes raspunsul dumneavoastra si va multumim pentru sprijin.

Bogdan Kochesch
FAIR EXECUTIVE
RIUF-2005

Email: bogdan.kochesch@riuf.ro
Web: http://www.riuf.ro
Tel: +40-721-884 816