Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Clasificarea/Ierarhizarea Universităţilor din România-2004

Studiul face o evaluare a universităţilor din România în scopul clasificării/ierarhizării acestora în anul 2004, prin prisma sistemului international de clasificare/ierarhizare a universităţilor Shanghai „Academic Ranking of World Universities”. Rezultatele arată că vizibilitatea şi impactul internaţional ale universităţilor româneşti sunt date doar de câţiva actori (universităţi) de prestigiu, restul universităţilor având o contribuţie minimă. Chiar aceşti actori de prestigiu nu sunt încă suficient de puternici pentru a reprezenta performant România în aria internaţională a educaţiei şi cercetării, în condiţiile în care nici o universitate din România nu face parte din primele 500 de universităţi ale lumii, conform metodologiei Shanghai.

Studiul integral se gaseste la:
https://ad-astra.ro/library/papers/clasificare_universitati_2004.pdf