Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

CNCSIS are nevoie de evaluatori din strainatate

Stimati colegi,

Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior (CNCSIS), lanseaza procesul de evaluare a propunerilor de grant pentru competitia din anul 2006.

Este in beneficiul comunitatii stiintifice romanesti ca in urma procesului de evaluare peer-review proiectele de cercetare cele mai bune sa fie finantate.

CNCSIS doreste o implicare puternica a membrilor comunitatii stiintifice romanesti din strainatate.

Multumim celor care au raspuns deja solicitarilor noastre si s-au inscris in baza de date pentru experti. Suntem convinsi ca este extrem de important ca fiecare propunere de grant sa aiba cel putin o evaluare facuta de catre un cercetator roman care isi desfasoara activitatea in strainatate. Raspunzand initiatiativei noastre de a participa ca evaluator, opinia dvs. Exprimata poate contribui la cresterea performantei sistemului romanesc de cercetare.

Asteptam sa va inregistrati on-line la adresa: www.experti-cdi.ro

Procesul de evaluare incepe in prima jumatate a lunii noiembrie si estimam a se finaliza in 15 decembrie 2005. Aceasta activitate se va desfasura on-line, atat pentru evaluarea individuala cat si pentru evaluarea in panel.

In situatia in care ne puteti recomanda un coleg strain, cu experienta in cercetare stiintifica, care sa accepte sa evalueze propunerile de proiecte in limba engleza, va asiguram ca il vom solicita in procesul de evaluare.

Inregistrarea cercetatorilor straini in baza de experti poate fi facuta la adresa: http://www.cncsis.ro/CV_straini/cv.html

Va multumim pentru colaborare si sprijinul acordat,

Prof. dr.ing Ioan Dumitrache

Presedinte CNCSIS