Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Poziţii postdoctorale în biologie moleculară / neuroştiinţe, Bucureşti

Universitatea Bucuresti, Facultatea de Biologie, Catedra de Fiziologie si Biofizica, din Bucuresti , Splaiul Independentei 91-95 , sect.5,
scoate la concurs 1 post de cercetator postdoctoral , pentru
STUDIUL MECANISMELOR MOLECULARE ALE NEUROPATIEI DIABETICE PE CULTURI DE NEURONI DIN GANGLIONI SPINALI MENTINUTI IN CONDITII DIABETICE.
Acest post este finanţat de Ministerul Educaţiei si Cercetarii printr-un proiect de cercetare CEEX (cercetare de excelenta) în sprijinul programelor postdoctorale, nr. 5 la modulul II CEEX, din oct 2005, http://www.mct-excelenta.ro/.
Numai candidaţii în varsta de cel mult 35 de ani care au sustinut teza de doctorat şi nu sunt angajaţi în alte functii, sunt eligibili pentru aceste posturi. Cercetatorii selectionati vor fi angajati cu contract de munca pe o perioada de 2 ani cu un salariu echivalent a 450 Euro/luna. Detalii privitoare la acest tip de programe se gasesc la http://www.mct-excelenta.ro/fileadmin/mct/Programe/post_doc/post_doc.pdf
Vor fi preferaţi candidaţii cu interes în unul din urmatoarele domenii: biologie moleculara sau electrofiziologie si cu experienta in biochimie, biologie, medicina sau biofizica.
Persoanele interesate sunt rugate sa trimita CV prin e-mail, la Prof. Maria-Luisa Flonta , flonta@biologie.kappa.ro . Se vor primi aplicaţii continuu pana la ocuparea posturilor.