Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Efectele perverse ale „reformei” Marga in invatamantul superior

Membrii Ad Astra si ai altor organizatii civice, cat si cercetatori si cadre didactice universitare oneste, sunt intr-o masura sau alta interesati in evolutia sau involutia educatiei academice in Romania. Fie ca suntem direct implicati in educatia de acest gen in Romania, fie ca ne gandim la viitorul comunitatii stiintifice de acolo, caci din studentii de azi vor fi recrutati cercetatorii de maine, fie pentru cei expatriati care au tinut legatura cu Romania si au dezvoltat proiecte de cercetare acolo sau ajuta cum pot la educatia ulterioara a studentilor romani care pleaca in strainatate, subiectul acesta este de maxim interes. Mai jos un articol din Ziarul de Iasi revelator asupra pericolului aplicarii unor principii care, desi bune ca idee generala, genereaza efecte perverse cand sunt aplicate ca litera si nu in spirit.

Link:

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/article.html?article=132399