Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Caracatiţa universitară, în Ziua

Sistemul universitar romanesc, cu cele 58 de universitati de stat (470 de facultati) si deservit de aproape 5000 de profesori si 4000 de conferentiari (platiti regeste, prin scandaloase cumuluri de norme si functii), dublati de o armata de aproximativ 9000 de asistenti, preparatori si lectori (sefi de lucrari) constituie, in prezent, una din marile gauri negre ale bugetului de stat. Aceasta este concluzia la care au ajuns expertii Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice (AECD) din Romania, for UE cu reprezentanti in Parlamentul European, care monitorizeaza reforma invatamantului romanesc, dar si coruptia institutionalizata din universitati. Actualul sistem universitar functioneaza intr-o structura aberanta (vezi facsimilul dupa documentatia MEdC), nemaiintalnita in spatiul UE si SUA, aceea de piramida inversata, mai precis cu un numar de profesori si conferentiari mai mare decat cel al asistentilor, preparatorilor si lectorilor. AECD-Romania avertizeaza autoritatile de resort ca o catedra de la orice universitate ar trebuie sa respecte aceasta structura piramidala: un profesor, doi conferentiari si patru-sase lectori, asistenti si preparatori. Mai mult, expertii AECD-Romania au raportat la Bruxelles ca „invatamantul romanesc nu tine seama de nevoile economiei, pentru a nu crea surplus sau deficit de personal”.

Articolul din Ziua:
http://www.ziua.net/display.php?id=201009&data=2006-06-05

Asociatia Europeana a Cadrelor Didactice din Romania:
http://www.aeder.org/files/index.htm

Conform acestui site:
http://www.aede.org/ro/romania.html
dl. Corneliu Zeana, mentionat in articolul din Ziua, nu este recunoscut drept presedinte al Asociatiei Europene a Cadrelor Didactice din Romania.

Dl. Florentin Ipate, mentionat in articolul din Ziua, a transmis acest drept la replica:

—-

Domnule director /redactor sef,

In legatura cu afirmatia „inginerul informatician Florentin Ipate, cadru didactic la Facultatea de Matematica, a fost promovat profesor universitar la varsta de 35 de ani; una din firmele de la care s-au achizitionat 80 de computere, la pret dublu, in anul 2003, a fost cea a ing.F.Ipate” din cadrul articolului „Caracatita universitara” aparatut in numarul din 5 iunie 2006 si semnat de Silviu Alupei va rog sa publicati urmatorul drept la replica:

1. Nici una dintre firmele mele nu a furnizat vreodata computere Universitatii din Pitesti sau altei universitati si nici nu a comercializat vreodata computere. Va rog sa imi puneti la dispozitie documentul care pretindeti ca ar contine asemenea afirmatii.

2. Am fost numit profesor universitar la varsta de 34 de ani, iar in prezent, la varsta de 38 de ani, sunt si indrumator de doctorat in specialitatea informatica la Universitatea din Pitesti. Numirile s-au facut, conform legislatiei in vigoare, in urma analizarii de catre Consiliul Naþional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor ºi Certificatelor Universitare a rezultatelor mele profesionale si stiintifice. Dintre aceasta mentionez: Titlul de Doctor (PhD) in Computer Science acordat de Universitatea din Sheffield (Marea Britanie) in 1995 cu teza nominalizata la premiul Distinguished Dissertation Award , acordat anual in Marea Britanie; Master (MSc) in Software Systems Technology cu Distinctie acordat de Universitatea din Sheffield in 1992; premiul „In Hoc Signo Vinces” acordat in 2002 de Consiliul National al Cercetarii Stiintifice din Invatamantul Superior din Romania; autor a peste 40 de articole publicate in reviste internationale de specialitate, majoritatea reviste indexate ISI; autor a 4 carti, intre care o monografie de cercetare aparuta in editura Springer.

Constat cu regret ca, sub acoperirea scopului nobil al cresterii calitatii invatamantul romanesc, cei care va furnizeaza informatii de fapt calomiaza persoane a caror valoare nu o pot atinge.

Imi rezerv dreptul de a actiona in instanta ziarul si semnatarul articolului pentru afirmatii calomnioase ce aduc atingere imaginii mele.

Prof. Univ. Dr. Florentin Ipate

—-

Publicatii ISI ale d-lui Florentin Ipate:
https://www.ad-astra.ro/cartea-alba/author.php?author_id=10148