Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Trafic cu diplome false la Facultatea de Medicină din Oradea

Universitatea din Oradea (UO) a eliberat in 2003, pe cand era condusa de rectorul Theodor Maghiar, diplome pentru specializari medicale postuniversitare „Naturopatie” si „Chiropraxie”, care nu s-au predat niciodata in cadrul Facultatii de Medicina si Farmacie, al carei prodecan era actualul rector, Theodor Traian Maghiar, fiul fostului rector. De altfel, cei doi au si semnat aceste diplome.

Un exemplu este o diploma in specializarea „Naturopatie”, in urma unor asa-zise studii aprofundate cu durata de patru semestre, eliberata unui italian. Nimeni din conducerea acestei facultati nu a putut sa ne confirme daca aceasta specializare s-a predat vreodata la Oradea si, mai mult, oficiali ai Ministerului Educatiei si Cercetarii (MEC) ne-au informat ca nu au la cunostinta ca „Naturopatia” sa fi fost obiect de studiu in vreuna din facultatile de medicina acreditate de MEC. Concluzia nu poate fi decat una: diploma este un fals. Nu se stie cate astfel de documente, cu antetul MEC, au plecat de la Oradea in strainatate. O alta specializare pentru care UO a eliberat diplome postuniversitare este „Chiropraxia”. Nici despre aceasta specializare nimeni nu a auzit nimic.

http://www.romanialibera.ro/editie/index.php?url=articol&tabel=z13092006&idx=51