Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

CNCSIS cere vizibilitate online pentru revistele ştiinţifice româneşti

Biroul Executiv Largit al CNCSIS, întrunit în sedinta din 06.11.2006, a decis ca, începând cu anul 2007, toate revistele stiintifice care aspira la categoria B de recunoastere CNCSIS sa faca dovada existentei unui site web propriu, indexat într-un motor de cautare cu acoperire internationala (ex. GOOGLE, YAHOO, LYCOS, ALTAVISTA, etc.).
Informatia minima disponibila pe site-ul respectiv trebuie sa cuprinda:
– Datele de identificare si contact ale publicatiei respective;
– O scurta descriere a procesului de recenzare (peer-review) a articolelor supuse spre publicare;
– Cuprinsul numerelor aparute;
– Rezumatele articolelor publicate (într-o limba straina de circulatie internationala, preferabil engleza). Accesul via Internet la aceste rezumate trebuie sa fie gratuit.
http://www.cncsis.ro/important_cen.php

Un studiu anterior aratase ca majoritatea revistelor de categorie B nu pot fi gasite online si nici in principalele Biblioteci Centrale Universitare:
https://www.ad-astra.ro/journal/9/florian_reviste_locale.pdf