Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Tinerii universitari, platiti la fel ca maturatorii

„Desi au studii universitare si postuniversitare, iar unii dintre ei au dobindit chiar si titlul de doctor, debutantii din invatamintul superior se mentin la acelasi nivel al venitului cu angajatii de la Salubris. Astfel, cu un salariu net care variaza intre 600 si 700 RON, similar celui de maturator, cei mai multi preparatori abia reusesc sa isi achite chiria si intretinerea pentru locuinta, iar pentru mincarea zilnica unii dintrei ei mai apeleaza si la parinti. Desi sint responsabili de educatia universitara a sute de studenti, sistemul de retributie ii mentine pe tinerii universitari la limita subzistentei.”

Detalii la http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/iasul_ramine_fara_elite_138445.html