Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Se lansează PNCDI 2

La conferinţa CNCSIS de la Cluj, dl. Anton Anton, preşedintele ANCS, a declarat că proiectul PNCDI 2 va fi adoptat prin hotărâre de guvern în cel mult 2 săptămâni, şi imediat după adoptare vor fi date publicităţii pachetele de informaţii şi lansate primele apeluri de proiecte. Dl. Anton a spus că termenul limită pentru depunerea primelor proiecte va fi sfârşitul lui iunie, iar contractarea va fi făcută în septembrie. Preşedintele ANCS a mai declarat că, prin PNCDI 2, necesarul de cofinanţare pe care partenerii români din proiecte FP7 trebuie să îl asigure va fi furnizat de ANCS automat şi flexibil, singura limită fiind cea impusă de legislaţia privind ajutorul de stat.

Dl. Ioan Dumitrache, preşedintele CNCSIS, a declarat că CNCSIS a lucrat în ultima vreme la un top al universităţilor din România, dar că s-a decis ca acest top să nu fie făcut public în cadrul conferinţei CNCSIS deoarece s-au constatat inadvertenţe în datele raportate de universităţi, pe baza cărora s-a realizat acest top.

Sinteza discursului primului ministru de la conferinţa CNCSIS:
http://www.gov.ro/presa/afis-doc.php?idpresa=54727&idrubricapresa=1