Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Invitaţie la finala Famelab România (17 mai, Bucureşti)

Finala FameLab 2008 va avea loc sambata, 17 mai 2008 in Aula Bibliotecii Centrale Universitare „Carol I”. Cei interesati sa ia parte sunt rugati sa isi exprime interesul intr-un mesaj catre famelab@britishcouncil.ro

Finalistii FameLab 2008 in Romania sunt:

– Iasi: Kocsis Ludovic Stefan „Incalzirea globala” (locul I), Irina Bostan „O picatura de fizica cuantica” (locul II) si Ana-Maria Grigoriu „Bioetica si provocarile secolului XXI” (locul III).

– Bucuresti: Stefan Plesca „Creierul uman! imposibilitatea gandirea viitorului” (locul I), Raluca Elena Podiuc „De ce, pentru ce microcontrolere?” (locul II) si Alexandru Popa „Sisteme interactive (locul III)

– Cluj: Alexandru Stermin „Corcodelul din helesteele de la Campenesti” (locul I), Stelian Vasile Sarlea „Secretia insulinei si posibile solutii ale diabetului” (locul II) si Oana Melinda Muntean „Programarea genetica” (locul III).

Finalistii si cei plasati pe locul 4 in selectiile regionale beneficiaza de un curs gratuit de formare pe data de 10-11 mai la Predeal, cu Steve Mesure, expert britanicin comunicarea stiintei.

FameLab este o initiativa a Festivalului de Stiinta Cheltenham din Marea Britanie si acesta este al doilea an in care competitia are loc in afara granitelor britanice, in cele 9 tari din Sud Estul Europei prin intermediul British Council. Scopul FameLab este incurajarea tinerilor (intre 18 si 35 de ani) sa inspire si sa aprinda imaginatia publicului cu privire la stiinta secolului al XXI-lea.

Competitia ii cauta pe aceia care pot reprezenta stiinta, cei care vor putea sa-si sustina ideile si abilitatile de prezentare pentru un public televizat. Modelul este similar programelor TV gen Pop Idol – ai la dispozitie doar 3 minute pentru a te prezenta in fata unui juriu de specialisti. Prezentarea va fi sustinuta in limba romana. Doar cel mai bun trece in runda urmatoare, iar prezentarea trebuie sa fie antrenanta si originala, corecta din punct de vedere stiintific, dar prezentata pe intelesul publicului larg.

Pentru informatii suplimentare, va rugam sa il contactati pe Gabriel Ivan, Education and Science Projects Manager, la gabriel.ivan@britishcouncil.ro.

Competitia FameLab 2008 Romania este realizata în colaborare cu Universitatea Bucuresti, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi, Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica si Asociatia Ad Astra.

http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-science2-beautiful-science-famelab-competition.htm