Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Senatul UMF Iaşi a decis după 2 ani să aplice condiţiile legale pentru promovarea cadrelor didactice

http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/165348.html

Articolele cotate ISI vor constitui o conditie de promovare la Universitatea de Medicina si Farmacie „Gr.T. Popa”. Astfel, pentru a ajunge la gradul de profesor, un cadru didactic va trebui sa aiba patru articole cotate ISI (sistemul international de evaluare stiintifica), dintre care doua sint obligatorii, iar altele doua pot fi echivalate cu altfel de lucrari stiintifice.

De asemenea, trebuie sa fie conducatorul a doua granturi de cercetare, dintre care unul international, iar altul ce poate fi echivalat cu alte doua granturi nationale. Pentru titlul de conferentiar este nevoie de 2 articole cotate ISI, dintre care unul poate fi echivalat cu articole publicate in altfel de reviste, si de un singur grant de cercetare. Cei care vor sa devina preparatori in cadrul disciplinelor clinice vor trebui sa fie neaparat si medici rezidenti. Aceste conditii au fost votate luni, in sedinta Senatului.

„Hotarirea este impusa de minister inca din 2006, sint conditii cerute, dar nu figurau in regulamentul de promovare, intrucit pina acum functiona un regulament mai vechi”, a declarat conf.dr. Ileana Cojocaru, purtatorul de cuvint al institutiei.