Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Scrisoare deschisă pentru sprijinirea copiilor supradotaţi

Toti ne dorim alaturi oameni supradotati, oameni care sa rezolve totul repede si perfect, sa imbogateasca lumea cu frumusetea sufletului lor, sa ne ofere cele mai minunate solutii sau idei care sa repare intreaga lume de problemele ei. Dar succesul in viata de adult depinde de o educatie de calitate la o virsta timpurie.

Fiecare copil este inzestrat de natura cu har si potential. Totusi, nu orice copil are acces la o educatie speciala daca este necesar. Un copil supradotat nu se poate dezvolta la potentialul maxim fara o educatie la nivelul sau de performanta. Primii ani din viata sunt considerati de catre toti specialistii in educatie la nivel mondial ca fiind critici in formarea caracterului, a deprinderilor, a inteligentei si creativitatii.

Institutul Roman de Studii si Cercetari Avansate (IRSCA) in Educatia de Excelenta (www.supradotati.ro) este o organizatie non-profit, partener al UNESCO (United Nations Educational, Scientific and Cultural Organization).

IRSCA Gifted Education este membru al ECHA (European Council for High Ability).

IRSCA Gifted Education este membru al WCGTC (World Council for Gifted and Talented Children).

IRSCA Gifted Education este initiator si fondator al Consortiului Roman pentru Educatia Tinerilor si Copiilor Supradotati si Talentati, EDUGATE (www.supradotati.ro/edugate). EDUGATE este astazi una dintre cele mai mari intiative educationale private in Romania cuprinzind organizatii, institutii si firme cu expertiza in educatia de excelenta. EDUGATE este totodata si un program national de revitalizare a educatiei din Romania care va colabora cu UNICEF (United Nations Children’s Fund), RO-Talent, MENSA Romania, Centrul pentru Studii Complexe si Asociatia Inventatorilor din Romania.

Primul obiectiv al IRSCA Gifted Education este infiintarea unei Gradinite de marime medie, cu program prelungit, cu o capacitate de 80 locuri. Selectia se va realize potrivit legislatiei nationale (Legea 17/2007) si a metodologiilor elaborate de EDUGATE pentru aplicarea Legii 17/2007. Va fi o Gradinita unica in Romania ce va avea sustinere, recunoastere si vizibilitate la nivelul intregii tari si la nivel international.

Educatia de Excelenta urmareste sa descopere, sa dezvolte si sa promoveze potentialul tuturor categoriilor de copii, abilitatile lor naturale, prin intermediul unui sistem educational individualizat, axat pe fiecare copil in parte, folosind o programa de invatamint la nivel international, de accelerare, indrumare, creearea unui mediu de formare armonioasa, echilibrata si in plus folosind un personal educational cu vocatie.

Descrierea proiectului (in limba romana) este la http://www.supradotati.ro/resurse/Kindergarten-executive-summary.pdf in timp ce o prezentare mai detaliata (in limba engleza) poate fi citita la www.supradotati.ro/resurse/Presentation.ppt

Avind in vedere importanta si seriozitatea proiectului care pe mine m-a entuziasmat total de cum am aflat, proiect care poate fi inceputul unei noi sperante pentru Romania dar care de data aceasta are toate sansele sa duca la mai bine, te invit sa te implici si tu. Pentru ca lucrurile bune se intimpla atunci cind iti deschizi mana si lasi din bogatie sa se reverse si asupra altora, asta iti va returna bogatie in viata ta. Prosperitate este atunci cind poti schimba lumea.

Daca am fost destul de convingator si doresti sa te implici, exista numeroase posibilitati prezentate amanuntit aici :

www.supradotati.ro/implica-te.php#b

O caramida pentru zidurile Gradinitei costa 5 EUR.

Alege sa ajuti copiii!

Absolut nici o restrictie in a difuza aceasta scrisoare, dimpotriva!

Alex Dragomirescu
Ambasador IRSCA Gifted Education

Greater Toronto Area, Ontario
Canada
Home: (905) 272-8131
Skype: adragomi

http://www.linkedin.com/in/alexdragomirescu
http://www.zoominfo.com/AlexDragomirescu
http://www.ecademy.com/user/alexdragomirescu