Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Gerard Jităreanu, potenţial viitor secretar de stat pentru cercetare

„Rectorul Universitatii de Agronomie, Gerard Jitareanu, va fi secretar de stat la Ministerul Invatamintului. A acceptat. Se va ocupa de Cercetare. Este o decizie luata deja. S-a discutat si cu ministrul Ecaterina Andronescu. De acum urmeaza procedurile de numire”, a declarat primarul Gheorghe Nichita, seful filialei judetene a PSD.
http://www.ziaruldeiasi.ro/cms/site/z_is/news/secretarii_de_stat_din_iasi_au_iesit_la_incalzire_169800.html

La Cercetare, ministrul Educaţiei spune că îl va instala pe Gerard Jităreanu, rectorul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Iaşi. La Învăţământul preuniversitar şi la cel superior încă nu au fost desemaţi noii secretari de stat, însă ministrul Educaţiei spune că, “fiind domenii destul de delicate şi dacă nu se va găsi un om bun pentru una dintre ele, îmi voi asuma eu responsabilitatea şi nu voi avea un secretar de stat”.

http://www.cotidianul.ro/consiliera_lui_hardau_secretar_de_stat_la_educatie-69969.html