Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Bugetul cercetării a fost adoptat de Parlament în forma propusă de comisiile de buget

Puteţi vedea la http://www.cdep.ro/pls/steno/steno.ram?rmfile=2009/20090219.rm , începând cu ora 9:58 din film, adoptarea bugetului Ministerului Educaţiei şi Cercetării. După intervenţia d-nei Andronescu şi d-lui Tăriceanu, urmează adoptarea amendamentelor admise de comisiile de finanţe bănci. Numerele de amendamente admise la care se face referire în şedinţă sunt cele de la http://www.cdep.ro/proiecte/2009/000/40/4/rp44_anx1.pdf . Toate amendamentele admise de comisii, care au crescut bugetul cercetării faţă de proiectul elaborat de guvern, au fost adoptate în unanimitate şi de Parlament.

La ora 10:16 puteţi vedea argumentarea unui amendament pentru o creştere la 0,5% din PIB a bugetului cercetării, susţinut de senatorul Nicolae Robu (PNL). Argumentarea susţinerii amendamentului este similară cu cea din scrisoarea trimisă Parlamentului de asociaţia Ad Astra. Acest amendament a fost respins.