Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Concurs: Posturi de Cercetator – Universitatea din Iasi (Biologie, Economie, Geografie, Litere, Teologie)

Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iasi a anuntat scoaterea la concurs a unor posturi de Cercetator Stiintific gr. III (CSIII) si a unor posturi de Asistent de Cercetare (AC).

Posturile vor functiona in cadrul Departamentelor de Cercetare nou infiintate ale fiecarei Facultati.
Posturile anuntate aici se refera la domeniile: Biologie (1 CSIII si 3 AC), Geografie-Geologie (1 CSIII si 1 AC), Economie-Afaceri (1 CSIII si 1 AC), Litere (2 AC) si Teologie Ortodoxa (3 AC). Pentru acestea, termenul de inscriere expira pe 31 Martie.

Pentru posturile de CSIII, candidatii trebuie sa aiba doctoratul finalizat.
Mai multe detalii pe pagina Universitatii :
http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Main/N0903031510
Alte posturi de cercetator vor fi scoase periodic la concurs. Urmariti aceasta pagina.

Posturile anuntate in Martie 2009 pot fi vazute direct la :
http://www.uaic.ro/uaic/bin/download/Main/N0903031510/POSTURICERCETAREIV.pdf

IMPORTANT – eligibilitate si fair-play:

In sedinta din 18 decembrie 2008, Senatul Universitatii „Alexandru Ioan Cuza” (UAIC) a aprobat un nou Cod de Etica – detalii disponibile la: http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Main/N0901051635
Codul de Etica al UAIC este accesibil online :
http://www.uaic.ro/uaic/bin/download/Academic/Etica/Cod_Etica.pdf

Noutati importante ale noului Cod de Etica:

1. In UAIC este interzisa cu desavarsire angajarea persoanelor cu grad de rudenie apropiata (pana la nivelul patru) cu membrii comunitatii academice UAIC.

2. In UAIC se interzice si angajarea directa a propriilor absolventi de doctorat in posturi didactice si de cercetare, cu exceptia celor care au avut o perioada de activitate intr-o alta institutie academica din tara si strainatate, de nivel educational si stiintific similar.

3. Persoanele din conducerea UAIC si a facultatilor nu pot exercita activitati si actiuni politice pe durata mandatului.

IMPORTANT – perspectiva de viitor a UAIC:

Conform clasamentului eficientei stiintifice efectuat de Ad Astra, UAIC s-a plassat pe locul 1 in Romania in toata perioada 2005-2007. UAIC nu este in topul 500 Shanghai, dar intrarea in acest top este unul din obiectivele UAIC. Anume pentru acest obiectiv (ca indicator generic al valorii cercetarii la o universitate) s-a infiintat in 2008 cate un Departament de Cercetare in cadrul fiecarei Facultati a UAIC si s-a intarit capacitatea centrala a UAIC de a facilita cercetarea (preluarea cat mai multor sarcini pur administrative pentru ca cercetatorul sa se focalizeze pe activitatea stiintifica propriu-zisa). Detalii si noutati sunt disponibile la: http://www.uaic.ro/uaic/bin/view/Research/Noutati