Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Inscrie-te la competitia de comunicare stiintifica Famelab 2009

British Council da startul la inscrieri pentru cea mai spectaculoasa competitie de stiinta a anului: FameLab 2009, un concurs televizat realizat in co-productie cu TVR 2.

Daca ai intre 18 si 35 de ani si te pasioneaza stiinta, inscrie-te pana pe 4 mai la selectiile regionale FameLab ca sa-ti demonstrezi talentul in comunicarea stiintifica!

Vei avea la dispozitie 3 minute pentru a prezenta ideea ta intr-un mod cat mai atractiv pentru public, iar daca vei convinge juriul, vei avea sansa de a castiga unul din cele patru premii puse in joc. Premiul intai iti va da ocazia sa reprezinti Romania la finala internationala Famelab 2009 din Marea Britanie si iti va aduce un laptop Dell Vostro 1700. Locul doi va primi un palmtop HP iPAQ 316, locul trei un palmtop HP iPAQ 114, iar favoritul publicului o imprimanta HP PhotoSmart C5180. Premiile constand in echipamente IT sunt oferite de System-Plus. Castigatorii vor primi premii si de la ceilalti parteneri ai competitiei, National Geographic si Libraria Carturesti.

Selectiile regionale vor avea loc pe 6 mai la Iasi, pe 9 mai la Cluj, iar pe 12 mai la Bucuresti, toti finalistii beneficiind de un training de top in comunicare stiintifica inainte de marea finala din 21 Mai. Finala nationala va fi transmisa pe TVR 2, la sfarsitul lunii mai.

Urmareste canalele partenerilor media FameLab 2009: National Geographic, Sapte Seri si Radio Romania Cultural sau viziteaza stiintaazi.ro pentru a fi la curent cu noutatile despre aceasta competitie! Famelab este sprijinit in Romania si de Asociatia Cercetatorilor Romani, Ad Astra, de catre Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, ANCS, Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, Universitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca si Universitatea Bucuresti.

Pentru mai multe detalii despre FameLab 2009, intra pe site-ul British Council:
http://www.britishcouncil.org/ro/romania-support-science2-beautiful-science-famelab-competition-2009.htm