Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Cea mai rapidă cameră de filmat digitală din lume, inventată de o echipă de români

Cea mai rapidă cameră de filmat digitală din lume, Phantom V12, inventată de o echipă de români, va fi prezentată la TIFF în 5 şi 6 iunie. Spectatorii vor putea să descopere live cum arată în slow-motion spargerea unui balon de săpun gigant sau a unui balon plin cu apă aruncat pe faţa cuiva.

Demonstraţiile vor fi realizate, în premieră în România, în curtea Muzeului de Artă din Cluj. Phantom V12, singura disponibilă în Europa în acest moment, poate filma până la un milion de cadre pe secundă, fiind cel mai performant echipament de acest fel. Un alt aspect legat de această cameră este acela că a fost concepută de o echipă de cercetători şi designeri români, din cadrul companiei Vision Research din Statele Unite. Phantom V12 aparţine Discovery Channel.

http://www.ziuadecj.ro/action/article?ID=25513
http://www.visionresearch.com/index.cfm?sector=htm/files&page=Phantom_v12
http://www.gandul.info/actualitatea/de-la-hamburgheri-in-topul-inventatorilor-mondiali-povestea-unor-romani.html?3927;4479427

————
Camerele Phantom (HD si v12) prezentate la Cluj la demonstratiile live din timpul festivalului TIFF din acest an, nu apartin canalului Discovery Channel. Discovery, fiind canalul tv care foloseste frecvent in diverse programe filmari realizate cu aceste camere, a fost initiatorul acestui proiect de prezentare a camerelor phantom, asa cum sunt ele utilizate in emisiunea „time warp”. Phantom HD apartine casei de productie Dynamite (pe care o reprezint) si care s-a ocupat de organizarea demonstratiilor din Cluj, camera Phantom v12 apartine Vision Research SRL din Romania. Regretam ca unele surse media au transmis confuz comunicatul de presa transmis corect de catre Discovery Channel (si publicat corect de catre MediaFax si alte agentii de presa). V-am ramane indatorati daca ati putea modifica pe site-ul dvs informatia eronata, ajutand astfel cititorii sa poata percepe aceasta stire corect. Daca aveti nevoie de orice informatii privind acest eveniment desfasurat la Tiff sau despre camerele Phantom din Romania, ne-am bucura sa va fim de folos.
Va multumesc pentru intelegere, Diana Fiori – tehnician capturi high speed Phantom (Dynamite).