Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

PATHOLOGIE ET PHARMACOLOGIE MOLECULAIRES. BIOTECHNOLOGIE, ARAD 5-17 IULIE 2010 (Editia XVI )

Organizatori : Université des Sciences et Technologies de Lille1, France si Universitatea de Vest „V. Goldis” din Arad, sub egida Academiei de Stiinte din Paris si a Academiei Romane.
Co-organizatori: Societatea Romana de Biologie Celulara, Colegiul Medicilor din Romania, Colegiul Farmacistilor din Romania, Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România. (CMR, CFR si OBBCSSR crediteaza aceasta manifestare cu un nr. important de credite de educatie continua).
Tematica cursurilor: Glicoconjugate si Glicomic, Glicolipide si glicoproteine: Relatii structura-functii, evolutie, metabolism normal si patologic, utilizari terapeutice. Proteomic. Genomic si inginerie genetica. Histo-embriologie si citogenetica. Genom uman. Imunologie celulara si moleculara, imunopatologie si imunodiagnostic. Imunitate inascuta. Mecanismele moleculare ale protectiei mucoaselor. Inflamatia. Medicament: Bazele moleculare de conceptie. Terapeutica moderna. Lipidomic: Metabolismul normal si patologic al lipidelor si lipoproteinelor Ateroscleroza. Apoptoza: Mecanismele celulare si moleculare. Metodologie. Modele: virusul imunodeficientei uman, celule canceroase, hematia. Cancerologie celulara si moleculara: Biochimie normala si patologica a mitozei. Proteomic si cancer Transfuzia sanguina si :problemele ei actuale. Solutii. Probleme de actualitate: prioni, glycoproteine recombinante in terapeutica, terapie genica, maladii neurodegenerative., receptori nucleari si diabet. Stres oxidativ.
Detalii: Cursurile se adreseaza studentilor, cercetatorilor si cadrelor universitare din domeniul biologie-medicina.
Pentru studenti, masteranzi, doctoranzi si medici rezidenti, inscrierea la cursuri este gratuita, fiind asigurata in mod gratuit si cazarea participantilor din afara Aradului.
Data limita de inscriere este de 30 iunie pentru cei care solicita cazare si 3 iulie pentru restul participantilor.
Pentru detalii asupra tematicii si inscriere: www.ecole.ro
Persoana de contact: Pribac Ciprian: Fax 0357-814760, georgepribac@yahoo.com;
contact@ecole.ro