Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Poziţia Ad Astra privind Legea Educaţiei Naţionale

Ad Astra şi-a exprimat în mod repetat opinia asupra proiectului de Lege a Educaţiei şi a înaintat public propriile propuneri şi amendamente/sugestii la lege, rezultat al dezbaterilor de idei din cadrul asociaţiei şi al interesului nostru pentru modernizarea educaţiei şi cercetării din România. Având în vedere că angajarea răspunderii Guvernului pe Legea Educaţiei Naţionale a fost blocată prin decizia Curţii Constituţionale, Ad Astra salută reluarea dezbaterilor Comisiei de Învăţământ din Senat şi îşi exprimă speranţa că evaluarea şi amendarea articolelor acestei legi se vor desfăşura în ritmul alert şi cu responsabilitatea care caracterizează întreaga activitate a acestei comisii.
Conştienţi de dificultatea sarcinii asumate de Comisia de Învăţământ din Senat de a furniza plenului Parlamentului României o lege a educaţiei în mai putin de 30 de zile, Ad Astra a decis să pună la dispoziţia comisiei o analiză succintă, punctuală (şi centrată în special pe învăţământul
universitar) a Legii Educaţiei în varianta pe care Guvernul şi-a asumat recent răspunderea.

Pentru reformarea sistemului educaţional din România, Ad Astra consideră esenţiale aspectele din documentul disponibil la adresa:

http://docs.ad-astra.ro/Comunicat_Ad_Astra_7-11-2010_final.pdf