Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Funeriu a anuntat deblocarea unor posturi din sistemul universitar

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a anuntat, miercuri, aprobarea de catre Guvern a unei Ordonante de Urgenta prin care vor fi deblocate posturi de preparatori, asistenti universitari, lectori sau sefi de lucrari, in raport cu locurile ramase vacante in aprilie 2009.

„Aceasta masura duce la intinerirea si cresterea calitatii cadrelor didactice din universitatile Romaniei, urmand ca dupa adoptarea legii educatiei nationale sa putem sa punem in practica o politica de personal mult mai dinamica pentru universitatile din Romania”, a explicat Funeriu.

El a precizat ca numarul de posturi care vor fi deblocate din invatamantul superior este egal cu numarul celor vacantate prin iesirea din sistem dupa intrarea in vigoare a Ordonantei 34/2009, adica cu iesirile din sistemul universitar care au avut loc in aprilie 2009.

http://www.ziare.com/daniel-funeriu/ministrul-educatiei/funeriu-a-anuntat-deblocarea-unor-posturi-din-sistemul-universitar-1061027