Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

2nd International conference Matter and Materials in/for Heritage Conservation (MATCONS 2011)

MATCONS 2011 este un eveniment dedicat tuturor specialistilor din domeniul conservarii si restaurarii din Romania care isi propune sa reuneasca in jurul unor tematici de mare interes si actualitate conservatori, restauratori, oameni de stiinta, cercetatori, etc. cu scopul promovarii dialogului, impartasirii experientelor profesionale, diseminarii rezultatelor cercetării stiintifice aplicate conservarii patrimoniului cultural, transferului direct de cunoştinţe, metode, soluţii practice şi tehnologii inovative pentru analiza, diagnoza, monitorizarea, conservarea si valorificarea patrimoniului cultural mobil. Obiectivul general al Conferintei este acela de incuraja crearea de network-uri bazate pe principul unei abordari inter- si multidisciplinare a problematicilor conservarii si restaurarii.
MATCONS 2011 este structurata in sesiuni plenare cu subiecte de interes general, sesiuni paralele pe subiecte specifice de restaurare-conservare, module de training (workshop + training course), o masa rotunda dedicata programelor de educatie si training pentru specialistii din domeniul conservarii si Salonul National de Restaurare.
Pentru a incuraja participarea tinerilor specialisti la acest eveniment se organizeaza o competitie pentru desemnarea celor mai bune teze de master si doctorat in domeniul stiintelor aplicate tematicilor de conservare – restaurare. Castigatorii premiilor vor fi invitati sa prezinte rezultatele obtinute in programul de master/doctorat in cadrul sessiunii de premiere a Conferintei. Bursele pentru participare vor fi oferite de organizatori.
Subiectele principale ale Conferintei:
• Materie & materiale, tehnici & tehnologii pentru restaurare-conservare
• Interdisciplinaritate si networking pentru imbunatatirea prezervarii patrimoniului
• Investigarea, diagnoza si monitorizarea patrimoniului cultural
Un numar semnificativ de specialisti recunoscuti pe plan international vor sustine conferinte plenare.
Lucrarile prezentate in cadrul Conferintei vor fi publicate in forma de postprints. Lucrarile cu caracter stiintific vor fi publicate in e-Preservation Science (peer-reviewed journal).
Detalii cu privire la programul Conferintei, lista lectorilor invitati, modalitatea de inregistrare si de trimitere a rezumatelor, conditiile de participare la programul de training, precum si la programul de premii sunt prezente pe site-ul Conferintei: http://www.forummuzeulolteniei.ro/index.html
Contact
Dr. Elena Badea, co-chair Comitet Stiintific, elena.badea@unito.it
Secretariat, matcons2011@yahoo.com