Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Ministrul Daniel Petru Funeriu cere investigarea relevanţei participării României la saloanele de invenţii

Ca urmare a apariţiei unor semnale venite din partea comunităţii ştiinţifice şi a mass media, privind o presupusă lipsă de relevanţă a unor saloane de invenţii şi/sau a invenţiilor româneşti prezentate în cadrul acestora, domnul Daniel Petru Funeriu, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, i-a adresat o scrisoare preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică (ANCS), domnul Dragoş Mihael Ciuparu.
În scopul cheltuirii banului public strict pe activităţi de cercetare, dezvoltare, inovare relevante ştiinţific şi economic, ministrul Educaţiei îi solicită preşedintelui ANCS ca, în urma unei investigaţii, să răspundă în scris, în termen de 14 zile la următoarele întrebări:
1. Au invenţiile prezentate relevanţă ştiinţifică sau economică?
2. Este oportună finanţarea de la bugetul de stat a participării reprezentanţilor României la acest tip de manifestări?

http://www.edu.ro/index.php/pressrel/15190