Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Forumul România Jună

http://www.romania-juna.eu/participare/forum/

Romania Juna
Concept

În ultimii 20 de ani, dar mai ales după aderarea României la NATO și Uniunea Europeană, tot mai multe voci au deplâns lipsa unei viziuni de dezvoltare națională.

În acest sens, tineretul trebuie să joace un rol de seamă, așa cum s-a întâmplat în istoria tuturor marilor popoare, inclusiv în istoria României.

Astăzi, generația noastră trebuie să-și asume în mod conștient construcția propriului viitor. Nu putem aștepta de la alții ceea ce ne dorim pentru noi înșine și pentru urmașii noștri. Sau în cuvintele lui Nicolae Bălcescu, „tot ceea ce nu este prin noi, nu va fi pentru noi.”

Forumul România Jună este astfel o oportunitate pentru tinerii de vârf ai României de a defini un nou program de dezvoltare pe termen lung pentru țara noastră. Se adresează studenților și absolvenților români din țară și din străinătate care și-au dovedit deja valoarea într-un cadru academic și/ sau profesional. Forumul va include dezbateri, discursuri și propuneri în cadrul unor grupuri de discuții de până la 15 persoane fiecare, reunind cei mai buni studenți și absolvenți români din țară și din străinătate, precum și 1-2 specialiști români consacrați (moderatori).
Se vor constitui următoarele grupuri de expertiză (GE):

Cultură (CUL)
Democrație și justiție (DEJ)
Economie (ECON) (industrie, agricultură, turism, dezvoltare durabilă)
Educație (EDU)
Energie și mediu (EM)
Identitate națională (RO)
Relații internaționale și securitate națională (REIS)
Sănătate (SANA)
Solidaritate socială (familie, politici sociale) (SOC)
Tehnologie și antreprenoriat (TECH)
Transporturi și infrastructură (TI)

Fiecare GE va identifica principalele probleme cu care se confruntă România pe domeniile respective de interes, precum și soluțiile cele mai viabile pentru rezolvarea acestor probleme. Perspectiva fundamentală este cea de termen lung și foarte lung (10-20 de ani).

Rezultatul final, în concepția noastră, va fi un set de principii de dezvoltare națională, ce vor fi publicate sub forma unui raport, și pe care toți tinerii români și le vor putea asuma, mai întâi prin Pelerinajul la Mănăstirea Putna, pe 15 august 2011. Sunt chemați toți tinerii care simt românește și doresc să cinstească memoria celor care acum 140 de ani se întâlneau în același loc istoric pentru a se cunoaște și a discuta despre viitorul țării.
Inscriere

Vrei să contribui la o nouă viziune pentru România, într-un loc istoric și în compania celor mai buni colegi din domeniul tău de expertiză și de moderatori consacrați? Toate cheltuielile de cazare și masă sunt asigurate. Aplică astăzi pentru unul dintre cele 15 locuri disponibile în fiecare grup la Formul România Jună și pune umărul la România de mâine.

Pentru a-ți trimite aplicația, urmează acești pași:

Completează formularul disponibil aici: Formular Aplicare Experți
Trimite CV-ul tău la romania-juna(at)lsrs.ro. Limba și formatul nu au importanță, contează realizările din domeniul tău de expertiză
Echipa de organizatori va analiza împreună cu un juriu restrâns aplicația ta și va reveni cu un răspuns în maxim 10 zile de la trimiterea formularului și CV-ului.

Deadline: rolling admissions (1-31 iulie 2011)
Recomandari

Cunoști persoane care ar merita să ia parte la Forumul România Jună? Tineri experți români care au un cuvânt de spus în viitorul țării?

Folosește Formularul de Recomandare disponibil online . Apoi îi vom contacta în cel mai scurt timp pentru a-i invita să aplice pentru unul dintre locurile disponibile la Forum. Mulțumim mult!

http://www.romania-juna.eu/participare/forum/