Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Funeriu: Naţiunea noastră trebuie să aleagă dacă merge pe mâna celor oneşti, muncitori, perseverenţi sau dacă vrem să încurajăm în continuare şmecheria

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-9260154-live-text-bac-2011-daniel-funeriu-rezultatele-examenului-arata-romania-este-rascruce-trebuie-hotaram-daca-mergem-mana-celor-onesti-sau-alegem-continuare-smecheria.htm

Declaratiile lui Daniel Funeriu:

In primul rand doresc sa ii felicit pe cei 90.765 de elevi care au promovat examenul de bacalaureat, pe parintii, profesorii si invatatorii lor. Pentru prima data societatea intreaga stie ca diploma lor de bacalaureat are o valoare castigata prin seriozitate, munca, onestitate, perseverenta si adeseori modestie.

In mod special doresc sa ii felicit pe cei 65 de elevi din Romania care au obtinut media 10. Ei si profesorii lor ne demonstreaza zi de zi ca se poate, iar pentru a le recunoaste excelenta, Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului va organiza o ceremonie de premiere a acestor elevi la Bucuresti.

Rezultatele examenului de bacalaureat din acest an ne arata clar ca Romania este la rascruce. Aceste rezultate si comportamentele care le-au generat sunt exact oglinda societatii noastre de azi.

Natiunea noastra trebuie sa aleaga daca merge pe mana celor onesti, muncitori, perseverenti sau daca vrem sa incurajam in continuare smecheria, nemunca, superficialitatea si eludarea regulilor.

Eu si echipa pe care o conduc am demonstrat prin fapte, nu prin vorbe care este optiunea noastra. Optiunea noastra este sa fim in echipa celor care pot sa schimbe Romania. Suntem in echipa celor care doresc o Romanie fara complexe, o Romanie sigura pe ea, o Romanie care isi ia destinul in propriile ei maini. Suntem de partea celor care vor o Romanie cu fruntea sus si nu o Romanie cu mana intinsa, suntem de partea celor care vor o Romanie voluntara si nu o Romanie a vaicarelilor si a sanselor ratate.

Miza, astazi, doamnelor si domnilor, este Romania. Aceasta miza este mai mare decat ar putea fi interesele vreunui partid si de aceea invit presedintii partidelor de opozitie la o discutie serioasa despre viitorul educatiei din Romania, pe baza Legii Educatiei Nationale. Cei care se intreba inca de ce aveam nevoie de o noua lege a educatiei stabila au primit ieri un raspuns clar.

Cei care nu au reusit la examenul de bacalaureat vor avea posibilitatea sa se prezinte la sesiunea din toamna. Nu ma astept la nicio scadere a standardelor nici cu ocazia solutionarii eventualelor contestatii, nici la examenul din toamna si la niciun examen de bacalaureat de acum incolo. Ar fi o greseala capitala din partea cuiva sa isi imagineze ca am da vreun pas inapoi. Vreau sa le spun celor care astazi nu se afla printre cei cu succes ca maine, cu conditia muncii, seriozitatii si perseverentei vor putea si ei sa obtina diploma de bacalaureat.

Doresc sa multumesc secretarului de stat pentru invatamantul preunivesitar Oana Badea, directorilor din minister, corpului Inspectorilor Scolari Generali care au organizat, in judete, bacalaureatul din acest an. Un cuvant special pentru Inspectorii Scolari Generali care au rezistat influentelor de tot soiul, inclusiv politice, si ca nu au scazut standardele.

Cei care si-au inteles pe deplin datoria sunt cadrele didactice din invatamantul preuniversitar, si subliniez aici, preuniversitar, care, prin tot ceea ce au facut, au demonstrat ca nu mai doresc sa fie partasi la niciun fel de rabat de la onestitate, transparenta si, pana la urma normalitate. Impreuna, astazi schimbam atitudini, astazi schimbam comportamente si mentalitati sedimentate in 20 de ani de interese obscure in educatie. Ii invit pe cei mai buni dintre ei sa ne fie alaturi in acest demers pe termen lung.