Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Guvernul a aprobat metodologia de clasificare a universităţilor

http://www.mediafax.ro/social/universitatile-vor-fi-clasificate-si-finantate-conform-nivelului-de-studii-licenta-masterat-si-doctorat-8565443

Universităţile vor fi clasificate în funcţie de nivelul studiilor pe care le organizează – licenţă, masterat sau doctorat -, programele de învăţământ ale acestora vor fi de asemenea ierarhizate în funcţie de performanţă, iar alocaţiile bugetare vor fi prioritizate pe baza acestor ierarhii.

Noul sistem va fi aplicat în baza unei metodologii aprobate, miercuri, de Guvern, a anunţat ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu.

Acesta a susţinut că, până în prezent, locurile la licenţă, masterat sau doctorat erau alocate după „bunul plac al ministrului”, dar că, potrivit noii metodologii, universităţile vor fi sprijinite financiar pe baza unor criterii de perfomanţă clar definite.

„Statul va aloca resurse acolo unde există resurse de a se face performanţă”, a spus ministrul Funeriu.

Acesta a afirmat că universităţile au raportat deja o parte dintre indicatorii ceruţi pentru clasificare şi a precizat totodată că Ministerul Educaţiei are dreptul de a sancţiona universităţile care raportează date false.