Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Românca Daniela Rus e noua directoare a laboratorului de robotică şi inteligenţă artificială de la MIT

Românca Daniela Rus este, din 23 mai, directorul CSAIL, laboratorul de informatică şi inteligenţă artificială al renumitul institut MIT din America. Rus a fost pusă în locul lui Anant Agarwal, care a fost recent numit preşedinte al EDX, o iniţiativă de învăţare on-line de la MIT şi Universitatea Harvard.

Daniela Rus a fost director asociat al CSAIL pentru trei ani, între 2008 şi 2011, şi a fost co-director al Centrului CSAIL pentru Robotică din 2005. Ea conduce, de asemenea, CSAIL – laboratorul de distribuţie robotică. Rus este prima femeie care a devenit director la CSAIL.

CSAIL este cel mai mare laborator interdepartamental al MIT având 900 de persoane organizate în 50 de grupuri de lucru, pe trei domenii mari: inteligenţa artificială, sisteme şi teorie.

„Rus, un cercetor în robotică renumit, este cunoscut pentru performanţa în materie de cercetare şi de proiecte în materie programabilă şi robotică distributivă. Interesele sale de cercetare în robotică şi distribuţie de calcule mobile au condus la o serie de proiecte noi de transport, securitate, mediu de modelare şi de monitorizare, explorare subacvatica, şi agricultură”, este descrisă cercetoarea pe site-ul institutului.

http://www.adevarul.ro/actualitate/social/bucuresti-cercetare-inginerie-institut_tehnologic-america-robotica-roboti_0_710329291.html

http://web.mit.edu/newsoffice/2012/rus-named-csail-director-0522.html