Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Comunicat al Comisiei de Ştiinţele Pământului din cadrul CNATDCU

In atentia D-nei Ecaterina ANDRONESCU,
Ministrul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului

Comisia de Stiintele Pamantului a Consiliului National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU) se declara solidara cu Consiliul General si celelalte Comisii din Panelul 1 Matematica si Stiintele Naturii, solicitand Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului revocarea imediata a Ordinului 4.608/28.06.2012.

Comisia de Stiintele Pamantului promoveaza calitatea, etica profesionala si recunoasterea internationala a cercetarii si invatamantului universitar prin implementarea unor standarde menite sa elimine mediocritatea si frauda intelectuala din sistemul academic romanesc.

Alaturi de MECTS, avem cu totii datoria morala de a sprijini implementarea in continuare a Legii Educatiei Nationale, pentru a asigura un mediu favorabil dezvoltarii invatamantului si cercetarii in Romania, bazat pe respectarea si promovarea valorilor autentice.

Aceasta implica, in opinia noastra, ca orice modificare a componentei Consiliului General CNACTDU sau a Comisiilor de specialitate sa fie facuta cel putin cu respectarea standardelor minimale de calitate existente in momentul de fata, conform Ordinului de Ministru 448/27.06.2011.

Abdicarea de la aceste standarde va favoriza ascensiunea in importante pozitii de decizie a mediocritatii
academice si va perpetua pe termen lung pozitia lipsita de onoare a universitatilor romanesti in clasamentele internationale respectabile.

1) dr. Marian IVAN / Universitatea din Bucuresti / – presedintele Comisiei
2) dr. Maria RADOANE / Universitatea Stefan cel Mare Suceava /- vicepresedinte
3) dr. Mirel BIRLAN / Observatoire de Paris – France /
4) dr. Ioan BUCUR / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
5) dr. Vlad CODREA / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
6) dr. Mihai DIMA / Universitatea din Bucuresti /
7) dr. Mihai DUCEA / University of Arizona USA /
8) dr. Corina IONESCU / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
9) dr. Ion IONITA / Universitatea Alexandru Ioan CUZA Iasi /
10) dr. Mihaela MELINTE-DOBRINESCU / Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Geologie si Geoecologie Marina – Bucuresti /
11) dr. Bogdan ONAC / Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca /
12) dr. Ioan SEGHEDI / Academia Romana – Institutul de Geodinamica Sabba S. STEFANESCU /
13) dr. Petre URDEA / Universitatea de Vest Timisoara /
14) dr. Angheluta VADINEANU / Universitatea din Bucuresti /
15) dr. Mirela VOICULESCU / Universitatea Dunarea de Jos / Galati