Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

TechSchool

Tech School este un proiect educational sustinut de UPC si se adreseaza copiilor pasionati de tehnologie cu varste cuprinse intre 11 si 19 ani. Scopul acestui program este de a-i face pe copii sa realizeze utilitatea tehnologiei in viata lor si sa isi dezvolte interesul pentru stiintele exacte cu ajutorul carora vor putea imagina si crea tehnologiile viitorului.

Tot ce trebuie ei sa faca este sa se inscrie pe platforma online www.techschool.ro si sa propuna o idee (sau mai multe) de proiect din unul din cele trei domenii ale programului – astrofizica, robotica si programare.

Copiii care au propus cele mai bune idei vor fi participa la o super-tabara de vara in care vor avea sansa sa realizeze experimente, sa vada demonstratii si sa lucreze la ideile lor in moduri creative alaturi de traineri si invitati-surpriza din lumea stiintei.

La finalul programului, cele mai bune 3 idei vor fi finantate de catre UPC Romania si vor deveni realitate. Pe intreaga desfasurare a concursului, tinerii vor fi mentorati de cei mai importanti oameni de stiinta romani din cele trei domenii precum Adrian Stoica (Advanced Robotics Control, NASA/JPL), Aurora Simionescu (Einstein Fellowship din partea NASA la Stanford University) si Emi Gal (CEO, Brainient, Londra).

www.techschool.ro