Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Scrisoare deschisa – reorganizarea CNATDCU

Numele meu este Gabriel Cornilescu, sunt un fost membru al Comisiei de Biologie Biochimie profund dezamagit de recentul act de ‘reorganizare’ a CNATDCU.

PROTEST

Eliminarea recenta a tuturor membrilor din strainate ai comisiilor CNATDCU se inscrie in seria de abuzuri menite sa musamalizeze plagiatul dovedit al actualului prim ministru si al altor politicieni sau functionari din institutii ale statului roman si sa faciliteze abateri similare de la etica unui mediu academic normal.

Fostii membri din strainate ai comisiilor CNATDCU au fost selectati intr-un proces de organizare care a durat mai mult de un an strict pe baza recunoasterii de catre comunitatea stiintifica internationala, reflectata in calitatea publicatiilor lor in literatura de specialitate. Prezenta lor in aceste comisii garanta imposibilitatea coruptiei, a nepotismului, a presiunilor politice sau administrative folosite de-a lungul anilor pentru obtinerea frauduloasa de titluri sau diplome universitare de catre politicieni sau oameni cu functii inalte in aparatul de stat. Ei ofereau sansa de a curata mediul academic romanesc de impostori.

Art. 5 din vechiul Regulament CNATDCU, care arata ca “membri CNATDCU sunt personalitati de prestigiu academic si stiintific, cultural si moral, recunoscute pe plan international sau national in domenii cu specific national” a fost redus in Art. 8 al noului Regulament la: “Comisiile de specialitate sunt compuse din experti in domeniul sau domeniile stiintifice arondate”.

Incurajam prin acest protest orice initiativa mediatica de a denunta acest abuz si consideram ca singura solutie rezonabila este revenirea la structura initiala a comisiilor CNATDCU.

Gabriel Cornilescu, Ph.D.
Associate Researcher, NMRFAM
University of Wisconsin – Madison
Biochemistry Department

Scrisoare deschisa poate fi semnata la :
http://civitas.dogaru.net/scrisoare-deschisa-reorganizarea-cnatdcu/