Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Institutiile Inclusive si Reforma Educatiei

România Meşterului Manole. Este România blestemată să eşueze perpetuu?

„Un bun exemplu este reforma educaţiei. Orice politician care are talent pentru meserie îţi va spune că educaţia este temelia naţiei şi că trebuie să facem „totul” pentru tinerii noştri. În ultimele luni un prim ministru demonstrat plagiator (în traducere „hoţ academic”) a permis demantelarea aproape completă a paşilor pozitivi din reforma Funeriu.

Deşi puţini, timizi şi de cele mai multe ori prost gândiţi şi rău implementaţi, aceşti paşi puteau în timp să ajute la baza unui sistem educaţional inclusiv. Bad luck, cum spune cu umor amar americanul!”

Text intreg la:
http://adevarul.ro/news/societate/romania-mesterului-manole-romania-blestemata-esueze-perpetuur-1_51238ed100f5182b857c4f4b/index.html

Prezentare blog:
http://adevarul.ro/blogs/liviu.giosan