Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Interphase movements of a DNA chromosome region modulated by VP16 transcriptional activator.

Domenii publicaţii > Biologie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Tumbar T, Belmont AS.

Editorial: Nat Cell Bio, 2(12), p.871-8, 2001.

Rezumat:

We examined changes in intranuclear chromosome positioning induced by a transcriptional activator in a simple experimental system. Targeting the VP16 acidic activation domain (AAD) to an engineered chromosome site resulted in its transcriptional activation and redistribution from a predominantly peripheral to a more interior nuclear localization. Direct visualization in vivo revealed that the chromosome site normally moves into the nuclear interior transiently in early G1 and again in early S phase. In contrast, VP16 AAD targeting induced this site’s permanent interior localization in early G1. A single transcriptional activator therefore can modify the cell-cycle-dependent programme of intranuclear positioning of chromosome loci.

Cuvinte cheie: chromatin, nuclear migration