Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Salvati masterul Sectiei de Chimie Biologica a Scolii Superioare Normale Bucuresti

Masterul Sectiei de Chimie Biologica a Scolii Normale Superioare Bucuresti (CB-SNSB) a fost lansat in 2008 cu intentia de a oferi studentilor de elita din tara, din domeniile conexe biochimiei, o forma de studiu masteral de inalta tinuta profesionala. Studentii sunt selectionati exclusiv pe baza unui examen de admitere exigent care evalueaza capacitatile intelectuale si creative ale candidatilor cat si aptitudinile lor pentru activitatea de cercetare. Profesorii care predau la acest master sunt de asemenea selectionati dintre cercetatorii activi, pe criterii de excelenta stiintifica. Ca urmare, CB-SNSB a generat pana in prezent trei serii de absolventi cu o inalta pregatire care sunt in prezent, in marea lor majoritate, doctoranzi la institute de cercetare sau universitati de prestigiu din tara sau din strainatate. Ei au sanse foarte mari de a avea o cariera stiintifica de exceptie, fie in tara fie in strainatate.

Detalii despre acest master pot fi gasite aici:
http://www.biochim.ro/ib/edu/IB_MSc.php

Un articol mai vechi legat de SNSB se gaseste aici:
http://adevarul.ro/news/societate/foto-scoala-n-a–vazut-decat-parisul-1_50ada00a7c42d5a6639853df/index.html

In ciuda eforturilor conducerii SNSB, autoritatile romane au refuzat in repetate randuri includerea acestui master intre masterele finantate din bugetul de stat. Din acest motiv, masterul CB-SNSB este sustinut financiar prin sponsorizari, mai exact din partea firmei Softwin si a Fondului Romano-American pentru Investitii. Sustinerea financiara este absolut necesara pentru a asigura cheltuielile de transport si de cazare ale profesorilor din afara Bucurestiului. Din pacate, din cauza reducerilor considerabile a acestor sponsorizari, CB-SNSB se afla in prezent in situatia de a nu mai putea plati deplasarea profesorilor la cursurile deja programate. Acest lucru este echivalent cu sistarea cursurilor si implicit desfiintarea masterului CB-SNSB. Ceea ce ar fi o pierdere insemnata pentru cercetarea si invatamantul din domeniul stiintelor vietii din Romania.

Orice idee pentru salvarea acestui master de exceptie (inclusiv disponibilitatea de sustinere financiara) este binevenita.