Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

(NOU – 27 nov.) Ad Astra solicită revocarea Ordinului de lansare a competiției de proiecte PCCDI 2017

În dosarul 5967/2/2017 a avut loc o nouă înfățișare în data de 20.10.2017:

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei de interes. Respinge cererea ca lipsită de interes. Cu recurs în 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, azi 20.10.2017.

Săptămâna aceasta Asociația Ad Astra a formulat recurs.


 

Referitor la acțiunea de suspendare a Ordinului de mai jos:
1. Ca răspuns la plângerea prealabilă de mai jos, MCI a formulat răspunsul de aici.

2. În paralel cu plângerea prealabilă Asociația Ad Astra a cerut suspendarea Ordinului în instanță (la Curtea de Apel București) – nr. dosar 5967/2/2017

3. Ca urmare a răspunsului MCI, Ad Astra a solicitat în baza legii 544/2001 Ordinul de lansare a competiției, în special pentru a verifica informația conform căreia Pachetul de informații prevede la punctul 13.5 Contestații următoarele: „După publicarea rezultatelor finale, directorii de proiect pot depune contestații în timp de 3 zile lucrătoare după data publicării rezultatelor evaluării”.

4. Am constat că, contrar celor afirmate în răspunsul MCI, prevederea de mai sus nu se regăsește în Ordin.


Asociația Ad Astra a depus la Registratura Ministerului Cercetării și Inovării o plângere prealabilă (nr. înreg. 2149/19.07.2017) prin care solicităm revocarea Ordinului nr. 439/11.07.2017 prin care a fost lansată competiția 2017 „Proiecte Complexe realizate în consorţii CDI”, parte a Planului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2015-2020 (PNCDI III).

Deschiderea acestei competiții, pentru care sunt alocați aprox. 360 milioane lei, cu finanțări per proiect de maxim 7,5 milioane, s-a făcut, din punctul nostru de vedere, cu încălcarea mai multor prevederi legale, pe care le redăm mai jos, și detaliat în documentul de aici.

Acestea sunt:
A. Numai entitățile evaluate și clasificate sau certificate ar putea beneficia de această finanțare, dar aceste condiții nu sunt specificate în pachetul de informații, anexă a Ordinului de mai sus.
B. Contrar prevederilor legale pachetul de informații, anexă a Ordinului de mai sus, nu prevede „oportunitatea transmiterii de către ofertanţii de proiecte a unor observaţii la argumentele evaluatorilor” și nici o perioadă de contestații antemergătoare publicării rezultatelor finale.
C. Ordinul nu include o perioadă de depunere și rezolvare a contestațiilor, ulterioară Etapei II de evaluare.

Menționăm de asemenea că dezbaterea publică a pachetului de informații a durat patru zile, iar cererile de finanțare ar urma să fie depuse în limba română (deci potențialii evaluatori internaționali sunt excluși de facto).

Asociația Ad Astra

București, 19 iulie, 2017