Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Experimental study on LabVIEW implementation of a Switced Reluctance Motor Controller

Domenii publicaţii > Stiinte ingineresti + Tipuri publicaţii > Articol în volumul unei conferinţe

Autori: V. Trifa, O. Rabulea, A. Peculea

Editorial: Department of electrical engineering, University of Bologna, Italy, Electromotion '01 Symposium, Bologna, Italia, 2, p.473-476, 2001.

Rezumat:

Articolul contine rezultate teoretice si practice referitor la implementarea unui controler pentru motorul cu reluctanta autocomutat utilizand mediul LabVIEW. O larga paleta de rezultate experimentale este prezentata. The paper contains theoretical and experimental results reffering to the LabVIEW implementation of a commutation controller of an 8/6 switched reluctance motor. A large palette of experimental waveforms related to electrical and mechanical magnitudes involved in SRM is presented.

Cuvinte cheie: Masini electrice, instrumentatie virtuala, control // electric machines, virtual instrumentation, control