Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Salariaţii Institutului de ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române nu dau pe la institut

Există cel puţin o instituţie, plătită din bani publici, unde se primesc salarii fără ca prezenţa angajaţilor să fie obligatorie. Fără condică, fără termene-limită, fără întrebări şi fără stres. Un rai al angajatului, ascuns de ochii lumii. şi nu este vreo firmă de subsol, cu acte false, ci o „anexă” a Academiei Române. Se numeşte „Institutul de ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale” (ISPRI). Institutul are sediul într-o clădire a Universităţii Politehnice din Bucureşti, în complexul de la „Leu”. Sediul ISPRI este, în general, pustiu.

Adevărul: http://www.adevarulonline.ro/2006-08-04/Actualitate/academia-ocupa-degeaba-spatiul-studentilor_193728.html