Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra anunță lansarea proiectului Premiilor Ad Astra 2022 (link aici), care își propune identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei. Regulamentul de participare se poate gasi aici, iar  pagina de inscriere se poate accesa aici.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Observatii pe marginea listelor de experti evaluatori pentru programul „Doctorat in Scoli de Excelenta”

Programul „Doctorat in scoli de excelenta” este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Listele de experti sunt disponibile la adresa

http://www.ecs-univ.ro/93/section.aspx/526

CV-urile expertilor, insa, nu au fost puse la dispozitia comunitatii stiintifice.

Observatiile Asociatiei Ad Astra pe marginea acestor liste, bazate pe informatiile extrase din bazele de date internationale (ISI WoS, Scopus etc.), sunt disponibile in urmatorul document:

http://docs.ad-astra.ro/Programul_evaluarea_cercetarii-Punct_de_vedere_Ad_Astra.pdf

De asemenea, dorim sa atragem atentia managerilor proiectului asupra criteriilor de evaluare a cercetarii pentru stiintele umaniste elaborate de Asociatia noastra si disponibile aici:

http://docs.ad-astra.ro/Propuneri_stiinte_umaniste_Ad-Astra_22-02-2010.pdf

Fisierul Microsoft Excel(R) de mai jos este de asemenea furnizat pentru a facilita calculul punctajului.

http://docs.ad-astra.ro/20-02-2010_calculare_punctaj_humanities.xls