Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Radu DOGARU

Avatar

Universitatea Politehnica din Bucuresti - Facultatea de Electronica Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei, Bucuresti, .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://www.pub.ro
Pagina web personala: http://atm.neuro.pub.ro/radu_d/

Nascut(a) in: 1963

Interese: sisteme de calcul de inspiratie naturala, retele celulare neuronale, aplicatii ale sistemelor neliniare complexe, prelucrari de semnale

flag Detalii:
Obiective: Studiul si modelarea sistememlor neliniare complexe de inspiratie naturala (retele neuronale, retele neuronale celulare, automate celulare, etc.), a implementarilor eficiente in tehnologii microelectronice sau software si aplicatii ale acestora in prelucrarea inteligenta a semnalelor, modelarea sistemelor biologice, etc.

Stagii de cercetare:

- A.v. Humboldt (T.U. Darmstadt Germania, 2005 si 2006)
- Volkswagen Stiftung (Germania, 2002-2004),
- Fulbright (U.C. Berkeley, SUA, 1996-1998),

Este autorul monografiei: "Universality and Emergent Computation in Cellular Neural Networks" (World Scientific, 2003) si al altor 5 carti publicate la edituri din Romania.
A publicat peste 80 de articole, comunicari stiintiifice, carti si rapoarte de cercetare, dintre care cel putin 15 sunt publicatii in reviste cotate ISI. Exista cel putin 30 de
citari cunoscute in articolele stiintifice
ale unor alti autori.
In 1997 i s-a decernat Premiul Academiei Romane (in colectiv) pentru lucrari in domeniul inteligentei computationale.

flag Details:
http://atm.neuro.pub.ro/radu_d/

Publicații selectate:

* Dogaru, R.; Julian, P.; Chua, L.O.; Glesner, M.;, The simplicial neural cell and its mixed-signal circuit implementation: an efficient neural-network architecture for intelligent signal processing in portable multimedia applications, IEEE Transactions on Neural Networks,, 13 , Issue: 4, 2002.

* Radu Dogaru, Universality and Emergent Computation in Cellular Neural Networks, World Scientific, 2003.