Scopul nostru este sprijinirea şi promovarea cercetării ştiinţifice şi facilitarea comunicării între cercetătorii români din întreaga lume.
Colonel dr. Coculescu Bogdan-Ioan este medic primar in specialitatea Medicina de laborator, doctor in Stiinte Medicale - specialitatea Genetica, seful Sectiei Protectie Medicala Antiinfectioasa si Urgente Epidemiologice al Centrului de Cercetari Stiintifice Medico-Militare Bucuresti din cadrul Ministerului Apararii Nationale (din febr. 2016, prin concurs pe post), sef de lucrari (si sef de Disciplina) la disciplinele Bacteriologie. Microbiologie, Virusologie, Parazitologie la Facultatea de Medicina din cadrul Universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti.
In 1996 a absolvit Facultatea de Medicina a UMF "Carol Davila" - Institutul Medico-Militar Bucuresti (cu media la licenta 10).
In anul 1997 a fost medic stagiar Medicina generala la Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila" Bucuresti (Clinica Medicala III), iar ulterior a indeplinit succesiv functia de medic-sef (si sef infirmerie) al Batalionul 71 Tancuri din compunerea Brigazii 7 Tancuri Slatina si, respectiv, al Batalionului 49 Protectie Nucleara, Bacteriologica si Chimica (NBC) Pitesti din compunerea Armatei 1.
Urmare a promovarii concursului national de rezidentiat organizat de Ministerul Sanatatii in sesiunea 30 nov. 1997 (clasat al 42-lea in clasamentul national), in intervalul ian. 1998 - oct. 2001 a urmat cursurile postuniversitare corespunzatoare locului scos la concurs de MApN in specialitatea Laborator clinic, biochimie, microbiologie, parazitologie si hematologie (Medicina de Laborator), efectuand stagiile de pregatire in centrul universitar Bucuresti - la Institutul Clinic Fundeni (biochimie si hematologie), Institutul "Cantacuzino" (microbiologie si parazitologie), Institutul de Virusologie "Stefan S. Nicolau" si, respectiv, Spitalul Universitar de Urgenta Militar Central "Dr. Carol Davila".
In oct. 2001 a obtinut titlul de medic specialist in urma promovarii examenului de specialitate, iar in iunie 2009 devine medic primar in specialitatea Medicina de Laborator.
In perioada 15 febr. 2002 - 31 ian. 2016 (timp de 14 ani) a fost seful Laboratorului de Microbiologie, Parazitologie si Virusologie al Centrului de Medicina Preventiva Bucuresti din cadrul Ministerului Apararii Nationale (prin concurs pe post).
Intre anii 2004 (febr.) - 2010 (dec.) a fost doctorand in specialitatea Genetica la Facultatea de Medicina a UMF "Carol Davila" Bucuresti (in cadrul doctoratului a sustinut trei examene, trei referate, a publicat sase articole stiintifice in domeniul de cercetare si a prezentat un poster la Congresul Asociatiei Medicale Romane, Academia Romana, 2009), iar in april. 2011 si-a sustinut teza de doctorat.
In perioada 2006-2009 a fost membru in grupul de lucru din cadrul Directiei Medicale a M.Ap.N. care a conceput, proiectat, receptionat si certificat la nivel national Modulul de Medicina Preventiva al primului Spital Militar de Campanie romanesc de nivel ROL 2.
In perioada 1 febr. 2010 - 30 iunie 2011 a fost detasat la Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare (CCSMM) al Ministerului Apararii Nationale (in cadrul Laboratorului de Epidemiologie si Urgente epidemiologice si ulterior, Laboratorul de Toxicologie analitica - Clinica ATI II Toxicologie Clinica a Spitalului Clinic de Urgenta Floreasca din Bucuresti).
In april. 2011 a obtinut atestatul in "Managementul Serviciilor de Sanatate" in urma absolvirii cursului organizat de Scoala Nationala de Sanatate Publica si Management Sanitar in perioada oct. 2010 - mart. 2011. Acest program de pregatire a fost echivalat de catre Directia Management Resurse Umane a Ministerului Apararii Nationale prin adresa DMRU A 750/06.10.2011 cu "Cursul postuniversitar de conducere" corespunzator domeniului de activitate a functiei.
Pentru activitatea de diagnostic microbiologic care este o preocupare constanta a ofiterului, a executat mai multe misiuni in tara la exercitii militare ("DEMEX 05", "ROUEX 09", iar in 2011 doua SIMFTX-LFX-uri, cu trupe in teren si trageri reale de lupta) alaturi de unitati si mari unitati care urmau sa fie dislocate in teatrele de operatii din Irak si Afganistan.
In sept. 2013 a participat la exercitiul medico-militar comun "MEDEX 2013" cu Garda Nationala a Statului Alabama (SUA).
In perioada 24-28 mai 2015 a participat la Constanta la exercitiul national intrunit de nivel tactic din cadrul "Romanian Trident 2015" condus de Comandamentul Fortelor Intrunite din Statul Major General, de evaluare operationala si certificare a echipei medicale nominalizata pentru Forta de raspuns a NATO in 2016 (NATO Response Force-NRF 2016). (Forta de raspuns a NATO sau NRF reprezinta o structura militara avansata din punct de vedere tehnologic, flexibila, usor de dislocat, interoperabila si sustenabila, incluzand elemente de uscat, maritime, aeriene si trupe speciale - in total 13.000 militari - pregatite sa se deplaseze rapid oriunde este nevoie si capabile sa se autosustina in orice loc de pe glob).
Tot pentru competenta sa medicala in diagnosticul microbiologic, intre 15-21 iunie 2015 a participat la exercitiul multinational NATO Trident Joust 2015 (TRJT 15), de nivel intrunit, desfasurat pe teritoriul Romaniei si coordonat de Comandamentul NATO al Fortelor Aliate Intrunite de la Napoli (Italia), pentru a testa Forta de Raspuns la criza (NATO Response Force-NRF 2015), in cadrul consolidarii prezentei NATO in Europa de Est.
Pe parcursul aceluiasi an (2015) ofiterul-medic a elaborat si implementat procedurile specifice de lucru ale laboratorului de Bacteriologie, Virusologie si Parazitologie care au stat la baza certificarii acestuia la Ministerul Sanatatii ca laborator care efectueaza monitorizarea calitatii apei potabile. De asemenea, a elaborat si aplicat procedurile specifice de lucru ale laboratorului de Bacteriologie care au stat, alaturi de celelalte documente, la baza certificarii ISO 9001:2008 (in 2011) si respectiv recertificarii (in 2014) a Centrului de Medicina Preventiva.
In perioada 14 febr. 2011 - 30 sept. 2012 a desfasurat o activitate didactica si de cercetare ca asistent universitar, titular (prin concurs) la disciplina Fiziologie din cadrul Facultatii de Medicina si Medicina Dentara a Universitatii "Titu Maiorescu" Bucuresti.
Intre 1 oct. 2012 - 1 martie 2013, in aceeasi calitate de cadru universitar la Universitatea "Titu Maiorescu", a predat cursurile la disciplina Bacteriologie anul II Medicina generala si Medicina dentara si a sustinut lucrarile practice la Medicina generala, conform curriculei universitare.
In sem. al II-lea al anului universitar 2008-2009 a fost asistent universitar (plata cu ora) la Universitatea BIOTERRA Bucuresti unde a sustinut seminariile la disciplina Drept comercial.
In paralel, d-nul colonel sef lucrari dr. Coculescu Bogdan-Ioan este licentiat in Drept, absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti (2007 - sef de promotie f.r.) si al programului de master in "Drept international si comunitar", Facultatea de Drept a Universitatii "Nicolae Titulescu" Bucuresti (2008 - al II-lea din promotia la zi).
Este absolvent al programului modular de lb. engleza la Universitatea Nationala de Aparare "Carol I" Bucuresti, 7 ian. 2013 - 4 iulie 2014.
Este absolvent al Programului compact cu profil psihopedagogic (nivel I si II), Universitatea "Titu Maiorescu" Bucuresti, nov. 2012 - iunie 2013.
A absolvit cursul "Analiza microbiologica a apei potabile", Institutul National de Sanatate Publica, 12-16 nov. 2012, Bucuresti.
A participat la workshop-ul "Noi cerinte privind standardizarea metodelor de testare a sensibilitatii la antibiotice. Standardul EUROCAST", INCDMI "Cantacuzino", Bucuresti, nov. 2010.
A absolvit cursul postuniversitar in specializarea Anatomie Patologica "Actualitati privind citologia cervico-vaginala in conformitate cu scorificarea Bethesda 2001", UMF "Carol Davila" Bucuresti (curs acreditat si de Colegiul Medicilor din Romania), 04-18 sept. 2010.
A participat la workshop-ul "Avian/Pandemic Influenza and Emerging Infectious Disease", organizat de Center for Disaster and Humanitarian Assistance Medicine (CDHAM) al SUA, 14-16 oct. 2008, Bucuresti.
A participat la "Workshop on Building Cooperative and Regional Approaches to Preparedness and Defence Against Bioterorrism", sub egida NATO Science for Peace and Security Programm, organizat de Centrul Zonal de Inalte Studii pentru Prevenirea Bioterorismului, Casa Academiei Romane, 24-26 oct. 2007, Bucuresti. Workshop-ul a reunit experti si oficiali din tarile aliate si partenere NATO precum si din alte organizatii internationale, inclusiv Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si Uniunea Europeana.
A absolvit "Cursul de perfectionare medico-militara pentru medici specialisti si primari", Institutul Medico-Militar Bucuresti, 01-28 mart. 2006.
A absolvit programul postuniversitar de specializare "Managementul afacerilor prin proiecte" (cu media generala de absolvire 10), Academia de Studii Economice (ASE) Bucuresti, oct. 2004 - iun. 2005.
A participat la cursul de formare aprofundata in homeopatie (ciclul 1), Centre d'Enseignement et de Développement de l'Homéopathie (CEDH) Paris si Laboratoarele Boiron, la Bucuresti, oct. 1999 - iunie 2000.
A participat la numeroase Conferinte si Congrese nationale cu participare internationala (in domeniul medical).
D-l dr. Bogdan-Ioan Coculescu este autor unic sau coautor la 3 carti de specialitate. Este unic autor la trei articole stiintifice, prim autor la alte noua lucrari aparute in reviste de prestigiu de specialitate din tara si strainatate (cotate CNCSIS) pe subiectul tezei de doctorat, coautor (si autor de corespondenta) la peste sapte lucrari in domeniul medical etc., iar pentru comunicarea (prezentata sub forma de poster) "Studiul molecular al rezistentei la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree" a primit Diploma de Excelenta 2009 (Premiul al III-lea) - sectiunea doctoranzi, la Congresul Anual al Asociatiei Medicale Romane desfasurat la Academia Romana.
Este decorat cu "Emblema de Onoare a Armatei Romaniei", cea mai inalta distinctie a Ministerului Apararii Nationale, pentru contributia remarcabila la ridicarea prestigiului Armatei Romaniei (1 dec. 2007).
Este decorat cu semnul onorific "In Serviciul Patriei pentru ofiteri" pentru XX ani de activitate si rezultate meritorii in indeplinirea atributiilor si in pregatirea profesionala (dec. 2013).
De asemenea, a primit "Diploma de Excelenta" din partea Directiei Medicale a Ministerului Apararii Nationale pentru activitatea in cadrul exercitiului NATO "ROUEX 2009", de afirmare internationala a primului Spital Militar de Campanie de tip ROL 2 (Facilitate Medicala de Tratament/FMT ROL 2-facilitati extinse). Ulterior a indeplinit cea mai inalta functie medico-militara (Sef serviciu Medicina operationala) in misiunile de pregatire si evaluare nationala (in perioada martie - mai 2012) - in scopul stabilirii stadiului mentinerii nivelului de operationalizare si identificarii masurilor necesare pentru eliminarea limitarilor de capabilitate operationala - si, respectiv, reevaluare nationala in timpul exercitiului de antrenament in teren (FTX) "MEDEX-14" (april. 2014) in vederea mentinerii starii operationale a acestei Formatiuni Medicale de Tratament ROL 2-facilitati extinse. (Formatiunea Medicala de Tratament ROL 2 (facilitati extinse) este destinata sa asigure asistenta medicala generala si de urgenta precum si asistenta chirurgicala primara si de anestezie-terapie intensiva in conditii de dislocare in teatre de razboi, conform standardelor NATO existente in domeniul sprijinului medical al Fortei intrunite multinationale NATO - la nivel de brigada si divizie-, pentru tot spectrul de misiuni (http://www.scumc.ro/constituirea-spitalului-militar-de-campanie/ si http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_21_pe_2010.php - emisiunea militara "Pro Patria" difuzata de televiziunea nationala TVR 1 in data de 07.07.2012 sau http://youtu.be/f3GXSzTGsjg (00:14:02-00:14:17).
Pentru monografia "Consideratii asupra mecanismelor de rezistenta bacteriana la antibiotice" a primit "Diploma Salonului National de Carte Universitara" (ed. a VIII-a), acordata de UMF "Carol Davila" cu ocazia Zilelor UMF "Carol Davila", Salonului National de Carte Universitara si Zilelor Studentilor Medicinisti, 30 sept.-5 oct. 2012, Bucuresti.
Rezultatele cercetarii sale in domeniul rezistentei bacteriene la antibiotice au fost de asemenea recunoscute si citate in mai multe articole medicale internationale cotate ISI Thomson Reuters, de Manning si Kuehn (2011) de la Duke University Medical Center, Durham, North Carolina (SUA), Vong si Auclair (2012) - McGill University, Montréal, Quebec (Canada), Swick si colab. (2014) de la Baylor College of Medicine, Houston, Texas (SUA), Balsalobre si colab. (2014) - Faculdade de Saúde Pública, Universidade de Sao Paulo (Brazilia), Vincent si colab. (2014) - Université Laval, Quebec ( Canada), Matyushkina si colab. (2014), Universitatea Nationala de Medicina din Odesa (Ucraina), Taha si Abdulamir (2015) de la Universitatea Al-Nahrain (Bagdad, Irak). De asemenea, lucrarile sale au fost citate de Burduniuc si colab. (2011 si 2012) de la Centrul National de Sanatate Publica, Universitatea de Stat de Medicina si Farmacie Nicolae Testemitanu si respectiv, Institutul de Microbiologie si Biotehnologie al Academiei de Stiinte a Moldovei, Chisinau.
Si alte studii medicale ale sale au fost citate recent de Mavrogiorgou si Juckel (2016) - Universitatea din Bochum (Germania), Kisely S. (2016) - de la Facultatea de Medicina, Universitatea din Queensland (Australia), de Araújo Lima si colab. (2016), Renton T. si De Laat A. (2016), Yunus M.B. (2015) de la College of Medicine, University of Illinois, Peoria (SUA), Cafaro si colab. (2015) - Centrul de Studii al Scolii Dentare, Universitatea din Torino (Italia), de Spanemberg J.C. et al. (2015) - Faculdade de Odontologia, Pontifícia Universidade Católica do Rio Grande do Sul (PUCRS), Porto Alegre (Brazilia), de Armenteros J.M.F. et al. (2015) de la Hospital Universitario Arnau de Vilanova si Hospital Provincial Santa Maria, ambele din Lleida (Spania), precum si de Adamo D. si colab. (2015) - Universitatea "Federico II" din Napoli (Italia).
Un numar de 4 dintre articolele publicate s-au bucurat de recenzii favorabile in ziarul "Viata Medicala" (nr. 3/23 ian. 2013, nr. 44/3 nov. 2007, nr. 35/1 sept. 2007 si, respectiv, nr. 15/13 apr. 2007).
Este membru fondator al Asociatiei Medicale Romane pentru Plasmafereza (2011), iar din anul 2014 este vicepresedinte al AMRP. Este membru al Asociatiei de Caritate din Armata Romaniei - CAMARAZII (din 2012). De asemenea, este membru al Colegiului Medicilor din Romania (cu drept de libera practica medicala), membru al Asociatiei Medicilor si Farmacistilor Militari din Romania (AMFMR), membru al Asociatiei Laboratoarelor Medicale din Romania (ALMR) - fosta Fundatie de Laborator Clinic "Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (din 1999) si membru al Societatii Romane de Telemicroscopie.
A absolvit Liceul "Zinca Golescu" din Pitesti, profilul fizica-chimie (1989).
Este casatorit si are 2 copii minori.
Centrul de Cercetari Stiintifice Medico-Militare al Ministerului Apararii Nationale, Bucuresti, .
E-mail: trimite un mesaj.
Pagina web personala: https://www.researchgate.net/profile/Bogdan-Ioan_Coculescu
Nascut(a) in: 1971
Interese: genetical, polymerase chain reaction (PCR) technique, multiresistant to antibiotics (MDR), burning mouth syndrome (BMS)
Detalii:
Publicaţii relevante:
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcărea V. L., Coculescu E. C., Product policy - the main component of the marketing mix in the Romanian health services. Journal of Medicine and Life, 9(1), pp. 49-51, 2016.
• Căpitănescu C., Macovei Oprescu A., Supeanu A., Coculescu Bogdan-Ioan, Strâmbu V., Macovei R. A., Manole G., Comparative assay of Vipera ammodytes antivenom potency. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry, ISSN 1475-6366 (Print), 1475-6374 (Online), (IF=2. 332), 31(2), pp. 1-5, 2016.
• Constantinescu A., Coculescu E. C., Coculescu Bogdan-Ioan. Arta de a percepe realitatea pacientului. In Congresul Naţional de Homeopatie clinică (ARHC) cu participare internaţională " Tratamentul homeopatic de la poveste la ştiinţă" , 09-11 oct., Bucureşti. 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Coculescu E. C. (corresponding author), Radu A., Petrescu L., Purcărea V. L., Market policy as an innovative element of marketing in the Romanian healthcare services - an approach focused on the patient . Journal of Medicine and Life, 8(4), pp. 440-443, 2015.
• Stan C. A. (coord. ), Bălăeţ C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dincă G. V., Epuran S., Gherasim I., Hârşovescu T., Istode C., Roşulescu R., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregătire pentru admiterea în învăţământul superior medical - ediţia a doua, revizuită şi adăugită. Editura ETNA, ISBN 978-973-1795-64-5, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Purcărea V. L., Coculescu E. C. A strategy to identify opportunities for innovation in Romanian healthcare services. Journal of Medicine and Life, 8(3), pp. 333-335, 2015.
• Coculescu E. C., Manole G., Coculescu Bogdan-Ioan (corresponding author), Purcărea V. L. Burning mouth syndrome: controversial place as a symptom of Oro-dental pathology. Journal of Medicine and Life, 8 (Special Issue), pp. 34-37, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Palade A. M., Delcaru C., Pircalobioru G., Berteşteanu Ş. Phenotypic and genotypic characterization of Salmonella Typhimurium strains producing extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) isolated from children (under 4 years of age) with diarrhea in Romania. Romanian Biotechnological Letters, ISSN 1224-5984, (IF=0, 412), 20(3), pp. 10478-85, 2015.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă), Coculescu E. C. Improving the quality of Health Care in the Romanian public health system - a priority in the reform process. Journal of Medicine and Life, 8(2), pp. 166-170, 2015.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă), Coculescu E. C. The concept of marketing in the public-private partnership in the Romanian medical system. Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 3), pp. 20-22, 2014.
• Coculescu E. C., Radu A., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă). Burning mouth syndrome: a review on diagnosis and treatment . Journal of Medicine and Life, 7(4), pp. 512-515, 2014.
• Coculescu E. C., Părlătescu I., Gheorghe C. L., Ţovaru Ş., Ţiplică G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. A clinical study of the relationship between burning mouth syndrome and allergens from the dental materials (poster). In Congresul Internaţional " Updates in Complex Esthetic Oral Rehabilitation" (3rd Edition), Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti, 16-18 oct. 2014, p. 39. Editura " Titu Maiorescu" Bucureşti, ISBN 978-606-8002-93-4, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Purcărea V. L. Multiresistance to antibiotics of Salmonella enterica serovar Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs) . Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 2), pp. 80-82, 2014.
• Coculescu E. C., Parlatescu I., Gheorghe C. L., Tovaru S., Tiplica G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. Burning mouth syndrome and allergens from the dental materials: a clinical study. In Conference: 12th Biennial Congress of the European Association of Oral Medicine, 11-14 September 2014, Gloria Hotels and Resort Antayla, Turkey (eds.), Oral Diseases, Volume 20, Issue Supplement s2, p. 20. 2014.
• Coculescu E. C., Ţovaru Ş., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă). Epidemiological and etiological aspects of burning mouth syndrome. Journal of Medicine and Life, ISSN 1844-3117, ISSN 1844-3109, ISSN 1844-122x, 7(3), pp. 305-309, 2014.
• Coculescu E. C., Pârlătescu I., Gheorghe C., Coculescu Bogdan-Ioan. Algia bucală nespecifică. Problematica diagnosticului şi a abordării pacientului. In Conferinţa Naţională cu Participare Internaţională " Viziunea Interdisciplinară în Medicina Dentară" , Facultatea de Medicină Dentară, Universitatea " Titu Maiorescu" , 13-15 mai 2014, Bucureşti, p. 28. Editura Universităţii " Titu Maiorescu" Bucureşti, ISBN 978-606-8002-92-7, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcărea V. L., Pahonţu E. Infecţiile digestive cu Salmonella enterica subspecia enterica rezistente la antibiotice - o problemă de sănătate publică. In Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 1), p. 40. 2014.
• Stan C. A. (coord. ), Bălăeţ C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dincă G. V., Epuran S., Gherasim I., Hârşovescu T., Istode C., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregătire pentru admiterea în învăţământul superior medical. Editura ETNA, Bucureşti, ISBN 978-973-1795-64-5, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Cojocaru M. Infecţiile digestive determinate de bacterii Gram-negative producătoare de beta- lactamaze cu spectru extins (BLSE) - o problemă de sănătate publică. In Conferinţa Nutriterapia - orientări actuale şi de perspectivă, al treilea Congres Naţional cu participare internaţională de Medicină Integrativă, al 23-lea Congres Naţional de acupunctură, al 28-lea Congres Naţional de Homeopatie (RO-INMED 2013), Supliment al Revistei Române de Acupunctură, ISSN 1233-1754, pp. 152-154. 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Cojocaru M. Multiresistant to antibiotics of S. Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs). In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2013 (7th edition) - Medecine, Dental Medicine and Pharmacy, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 18-20. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu M. Aspecte moleculare privind rezistenţa bacteriană la antibiotice. In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2012 (6th edition) - Medecine and Dental Medicine, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 236-241. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2012.
• Purcărea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan. Managementul riscului în practica curentă de laborator prin reevaluarea metodelor şi procedurilor cuprinse în Protocoalele de lucru în vederea reducerii numărului erorilor asociate acestora, . Editura Universitară " Carol Davila" Bucureşti, ISBN 978-973-708-618-1, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă). Studiu epidemiologic în neoplazia intraepitelială cervicală (CIN). Revista Medicină Modernă , 4, pp. 193-198, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţă). Cellular Issues in Preneoplastic Lesions Associated with Human Papillomavirus (HPV) in 106 Female with Fertility Life. Aeronautical Medicine and Psychology Revue, 3, pp. 23-28, 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu Minerva. Molecular aspects of bacterial resistance to antibiotics . Education and creativity for a knowledge based society, Titu Maiorescu University Bucharest , 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Consideraţii asupra mecanismelor de rezistenţă bacteriană la antibiotice. Editura Universitară " Carol Davila" Bucureşti, ISBN 978-973-708-592-4, 2011.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Antimicrobial resistance induced by genetic changes. Journal of Medecine and Life, 2(2), pp. 114-123, 2009.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Tatu-Chiţoiu D., Ciontea S., Damian M. Studiul molecular al rezistenţei la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree. In Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române, Academia Româna. 2009.
• Coculescu B. I., Mărăşoiu C., Enache M., Copaci I. Observaţii asupra diagnosticului de laborator în 13 cazuri de poliartrită reumatoidă. Revista de Medicină Militară, 1, pp. 39-45, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Taubner Corina. Tehnologia ADN recombinant - bază a clonării genetice. Revista de Medicină Militară, 2, pp. 157-170, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetică) - partea a II-a - Analiza prin reacţia polimerazică în lanţ (tehnica de amplificare genică - PCR). Revista de Medicină Militară, 4, pp. 329-325, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetică) - partea I. Revista de Medicină Militară, 3, pp. 241-251, 2006.
• Coculescu B. I., Flueraş M. Mecanismul mutaţiilor genice. Revista de Medicină Militară, 4, pp. 325-333, 2005.
• Funduc I., Coculescu Bogdan-Ioan, Micu D. Studiul preliminar privind separarea electroforetică a proteinelor urinare şi aplicarea sa în diagnosticul clinic. In Prima Conferinţă a Fundaţiei de Laborator Clinic " Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (actuală ALMR), Poiana Braşov. 2000.
Details:
Colonel Coculescu Bogdan-Ioan is a doctor (M.D.), primary physician speciality in Laboratory Medicine, Doctor of Medical Sciences (PhD) - speciality Genetics, Head of Department of Anti-infective Medical Protection and Epidemiological Emergencies at Military Medical Scientific Research Center of the Ministry of National Defence, Romania (by contest) and lecturer (Head of Discipline) - Bacteriology. Microbiology, Virology, Parasitology at Faculty of Medicine, "Titu Maiorescu" University of Bucharest, Romania.
In 1996 he graduated from the "Carol Davila" Faculty of Medicine and Pharmacy Bucharest - Military Medical Institute (university degree marked with 10 – maximum).
In 1997 he was a trainee doctor in General Medicine at the "Dr. Carol Davila" Central University Emergency Military Hospital, Bucharest (Medical Clinic III) and later he served successively as Chief Medical Officer (and Chief Infirmary) - in the 71st Tank Battalion (part of the 7th Tank Brigade Slatina), and respectively, in the 49th Protection Nuclear, Bacteriological and Chemical Battalion (CBRN) Pitesti (of the 1st Army).
Following the promotion of the national competition for residency (November 1997, ranked 42nd in the national ranking), during January 1998 - October 2001 he graduated the courses in the speciality Clinical Laboratory, Biochemistry, Microbiology, Parasitology and Hematology (Laboratory Medicine), as for the position presented by the Ministry of National Defence, training in Bucharest - the Fundeni Institute (Biochemistry and Hematology courses), "Cantacuzino" National Institute of Research-Development for Microbiology and Immunology (Cantacuzino NIRDMI), "Stefan S. Nicolau" Institute of Virology, and respectively, "Dr. Carol Davila" Central Universitary Military Emergency Hospital.
In October 2001, he passed the speciality examination and obtained the doctor specialist degree, and in June 2009 he became primary physician in the speciality of Laboratory Medicine.
During 14 years (between 15 Febr. 2002 - 31 Jan. 2016) he was (by contest) Head of Laboratory of Microbiology, Parasitology and Virology at Center for Preventive Medicine of the Ministry of National Defence, Romania.
Between 2004 (Febr.) - 2010 (Dec.), he was a student for Doctor of Medicine’s Degree, the speciality Genetics, Faculty of Medicine and Pharmacy "Carol Davila" Bucharest (within his doctorate he took three exams, presented three papers, published six scientific articles in the field of research and presented a poster at the Congress of the Romanian Medical Association, Romanian Academy, 2009). In April 2011 he defended his Doctor’s Degree thesis.
In the period 2006-2009 he was a member of the working group of the Medical Assistance Directorate of the Ministry of National Defence which conceived, designed, received and nationally certificated the module of Preventive Medicine of the first Romanian Role 2 Mobile Military Field Hospital (= the successor to the Mobile Army Surgical Hospital or MASH).
Between 1st of Febr. 2010 - 30 June 2011 he was transferred to the Military Medical Scientific Research Center, Bucharest (in the Laboratory of Epidemiology and Epidemiological Emergencies and subsequent Clinical Toxicology - Floreasca Clinical Emergency Hospital).
In April 2011 he obtained the certificate in "Health Care Management" upon completion of training organized by the National School of Public Health and Health Management between October 2010 - March 2011. This training program was equated by the Human Resources Management Department of the Ministry of National Defence by address DMRU A750/06.10.2011 with "Postgraduate Course for Leadership" according to the position activity field.
As microbiological diagnosis work is a constant concern of the officer, he has executed several missions in the country in military exercises ("DEMEX 05", "ROUEX 09", and in 2011 two SIMFTX-LFX's, Field Tactical Exercises-Live Fire Exercises) with large units and units that would be deployed in theaters of operations in Iraq and Afghanistan.
In September 2013 he participated in joint medico-military exercises "MEDEX 2013" with Alabama National Guard (USA).
For five days, from 24 to 28 May 2015, he attended to the military port of Constanta at the exercise "Romanian Trident 2015", which was headed by Joint Command Forces of the General Staff, to operational evaluation and certification of the preventive medicine team nominated for the NATO Response Force (NRF) in 2016. (The NATO Response Force or NRF is a highly ready and technologically advanced multinational force made up of land, air, maritime and special forces components - 13.000 soldiers - that the Alliance can deploy quickly to wherever it is needed).
After that, for the same medical expertise in the identification and control of microorganisms, from 15 to 21 June 2015, he participated at Multinational exercise Trident JOUST 2015 (NATO TRJT 15) as part of a NATO Response Force exercise, which was held in Romania and was conducted by the Allied Joint Force Command (JFC) Naples to test the alliance's crisis-response capabilities (NRF) as it beefs up its presence in eastern Europe.
During the same year (2015), the medical officer developed and implemented specific work procedures of the laboratory of Bacteriology, Parasitology and Virology which were the basis for its certification of the Romanian Health Minister as a laboratory carrying out monitoring of drinking water quality. It also designed and implemented specific work procedures of the laboratory of Bacteriology who stood alongside other documents, based on the ISO certification 9001: 2008 (2011) and recertification (2014) of the Center for Preventive Medicine of the Army.
Between 14 February 2011 - 30 September 2012 he conducted a teaching and research activity as an Assistant Professor, nominal position (following a competition) in Physiology, Faculty of Medicine and Dentistry, "Titu Maiorescu" University of Bucharest.
Between 1st of October 2012 - 1st of March 2013, still as the Assistant Professor at "Titu Maiorescu" University, he taught Bacteriology course to the second year of General Medicine and Dentistry and supported practical work in general medicine, according to university curriculum.
In the Semester 2 of the academic year 2008-2009 he was Assistant Professor (paid by the hour) of the BIOTERRA University, Bucharest, where he held seminars of Commercial Law.
Simultaneously, colonel lecturer dr. Coculescu Bogdan-Ioan has a degree in Law, a graduate of the Faculty of Law, University of Bucharest (2007 - first in his promotion, r.f.) and Master Degree in "International Law and Community", Faculty of Law, University "Nicolae Titulescu "Bucharest (2008 - second in his batch of students promoted).
He graduated from the English course of "Carol I" National Defence University Bucharest, January 7th, 2013 - July 4th, 2014.
He is a graduate of the Compact Programme of Psycho-Pedagogical (level I and II), Titu Maiorescu" University Bucharest, November 2012 - June 2013.
He graduated from the "Microbiological analysis of drinking water" course, National Institute of Public Health, 12 to 16 of November 2012, Bucharest.
He participated to the workshop "New requirements on the standardization of antimicrobial susceptibility testing, Standard EUROCAST" "Cantacuzino" NIRDMI, Bucharest, in November 2010.
He graduated from the postgraduate specialization Pathology "News on the cervical-vaginal cytology in accordance with the scoring Bethesda 2001" to "Carol Davila" University, Bucharest (course accredited by the College of Physicians of Romania), in September 4th to 18th, 2010.
He participated to the "Avian / Pandemic Influenza and Emerging Infectious Disease Workshop" organized by the Center for Disaster and Humanitarian Assistance Medicine (CDHAM) of the USA, 14 to 16 of October 2008, Bucharest.
He participated to the "Workshop on Building Cooperative and Regional Approaches to Preparedness and Defense Against Bioterrorism" under the auspices of NATO's Defence Policy and Planning Division and the NATO Science for Peace and Security Programme, organized by the Romanian Regional Center of High Studies for the Prevention of Bio-terrorism, on 25 and 26 October 2007, Romanian Academy House, Bucharest. The workshop brought together experts and officials from Allied and Partner countries, as well as from NATO and other international organizations, including the World Health Organization (WHO) and the European Union.
He graduated from "The training military medical specialists and primary" Military Medical Institute Bucharest, in March 1st-28th, 2006.
He graduated postgraduate specialization program "Business Management by Projects" (with average mark graduation 10), Academy of Economic Studies (ASE) Bucharest, October 2004 - June 2005.
He participated in extensive training course in homeopathy (cycle 1), Centre d'Enseignement et de Développement de l'homeopathic (ECHR) Paris and Laboratories Boiron in Bucharest, October 1999 - June 2000.
He participated in numerous Conferences and Congresses with international participation (in the medical field).
Dr. Bogdan-Ioan Coculescu is sole author or co-author of three books. He is the author of three scientific articles, first author of nine papers published in prestigious magazines in the country and abroad (CNCSIS) on the subject of the Doctor’s Degree thesis, co-author (and author by correspondence) of seven works in the medical field etc., and for the paper (presented as a poster) "Molecular analysis of resistance to beta-lactams of Salmonella Typhimurium strains isolated from children with diarrhea" he received the Diploma of Excellence in 2009 (third prize) – Doctor’s Degree student Section at the Annual Congress of the Romanian Medical Association held at the Romanian Academy.
He has been awarded the "Medal of Honor of the Romanian Armed Forces" highest award of the Ministry of National Defense, for outstanding contribution to raising the prestige of the Romanian Army (December 1st, 2007).
He is decorated with the honorary sign "The Motherland Service Officers" for the twentieth anniversary and outstanding results in carrying out the duties and training (December 2013).
Also he received the "Diploma of Excellence" from the Medical Assistance Directorate of the Ministry of National Defense for having worked in the NATO exercise "ROUEX 2009," the first international certification of the Romanian Role 2 Field Hospital (Role 2 Enhanced Medical Treatment Facility). Subsequently, he has performed the highest-ranking officer position (Head of Operational Medicine) of the Medical Corps in national medical-military training and evaluation missions (from March to May 2012) - in order to determine the operational status and to retain the identification of steps needed to remove the limitations of operational capability - and in the national re-evaluation during the Field Training Exercise (FTX) "MEDEX-14" (April 2014) mission to maintain operational status of this NATO Deployable Medical Capability with extensive facilities (Role 2E MTF). (Romanian Role 2 Enhanced Medical Treatment Facility is intended to provide general nursing and emergency nursing, and also support primary surgical and anesthesia & intensive care in any theater of military operations, according to NATO standards existing for the medical support of NATO Multinational Joint Force - brigade and division levels-, for all spectrum of missions (http://www.scumc.ro/constituirea-spitalului-militar-de-campanie/ and http://www.mapn.ro/armatatv/categoria_21_pe_2010.php - "Pro Patria" military TV show dated 07.07.2012, produced by Romanian Ministry of Defense (MApN) and broadcasted by Romanian Television TVR 1, or http://youtu.be/f3GXSzTGsjg (00:14:02-00:14:17).
For his monograph "Considerations on the Mechanisms of Bacterial Resistance to Antibiotics" he received the "National University Book Fair Diploma " (8th edition) issued by Pharmacy "Carol Davila" Days at "Carol Davila" Faculty of Medicine and Pharmacy Bucharest, National Parlour of University Book and Medical Students' Days, September 30th - October 5th, 2012, Bucharest.
The results of his research in the field of bacterial resistance to antibiotics has also been recognized and cited in many scientific articles published in medical journals with impact factor (rated as ISI Thomson Reuters Web of Knowledge), by Manning and Kuehn (2011) from Duke University Medical Center, Durham, North Carolina (USA), Vong and Auclair (2012) - McGill University, Montreal, Quebec (Canada), Swick et al. (2014) from Baylor College of Medicine, Houston, Texas (USA), Balsalobre et al. (2014) - Faculdade de Saúde Pública, Universidade de Sao Paulo (Brazil), Vincent et al. (2014) - Université Laval, Quebec, Canada, Matyushkina et al. (2014), Odessa National Medical University, Ukraine, Taha and Abdulamir (2015) from College of Medicine, Al-Nahrain University, Baghdad, Iraq. Also, his medical articles was cited by Burduniuc et al. (2011, 2012) from National Center of Public Health, and "Nicolae Testemitanu", State University of Medicine and Pharmacy, and Institute of Microbiology and Biotechnology of the Academy of Sciences, Chisinau (Republic of Moldova).
Recently, his other medical studies were cited by Mavrogiorgou and Juckel (2016) - from Universitätsklinikumder Ruhr Universität Bochum (Germany), Kisely S. (2016) - from School of Medicine, University of Queensland (Australia), de Araújo Lima et al. (2016), Renton T. and De Laat A. (2016), Yunus M.B. (2015) from the College of Medicine, University of Illinois, Peoria (USA), Cafaro et al. (2015) - Center for the Study of Dental School, University of Turin (Italy), Spanemberg J.C. et al. (2015) - School of Dentistry, Oral Medicine Division, Sao Lucas Hospital, Pontifical Catholic University of Rio Grande do Sul (PUCRS), Porto Alegre (Brazil), Armenteros J.M.F. et al. (2015) - from Hospital Universitario Arnau de Vilanova and Hospital Provincial Santa Maria, both of Lleida (Spain), and Adamo D. et al. (2015) - "Federico II" University of Naples (Italy), respectively.
A number of four of his published articles were reviewed favorably in the Romanian weekly medical magazine "Viata Medicala" (Medical Life) (no. 3/23 January 2013, no. 44/3 November 2007, no. 35/1 September 2007, and no. 15/13 April 2007).
He is a founding member of the Romanian Medical Association for Plasmapheresis (2011), and since 2014 he has been one of Vice President of AMRP. He is a member of the Charity Association in the Romanian Army - CAMARAZII (since 2012). He is also a member of the College of Physicians of Romania (with the right of free practice), a member of the Romanian Association of Military Physicians and Pharmacists (AMFMR), member of the Romanian Association of Medical Laboratories (ALMR) - formerly the Foundation for Clinical Laboratory "Marcela Zamfirescu Gheorghiu"(since 1999) and member of the Romanian Society of Telemicroscopy.
He graduated "Zinca Golescu" High School in Pitesti, Bachelor of Science in Physics and Chemistry (in 1989).
He is married and has two under-aged children.
Selected publications:
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcarea V. L., Coculescu E. C. Product policy - the main component of the marketing mix in the Romanian health services. Journal of Medicine and Life, 9(1), pp. 49-51, 2016.
• Capitanescu C., Macovei Oprescu A., Supeanu A., Coculescu Bogdan-Ioan, Strambu V., Macovei R. A., Manole G. Comparative assay of Vipera ammodytes antivenom potency. Journal of Enzyme Inhibition and Medicinal Chemistry, ISSN 1475-6366 (Print), 1475-6374 (Online), (IF=2. 332), 31(2), pp. 1-5, 2016.
• Constantinescu A., Coculescu E. C., Coculescu Bogdan-Ioan. Arta de a percepe realitatea pacientului. In Congresul National de Homeopatie clinica (ARHC) cu participare internationala " Tratamentul homeopatic de la poveste la stiinta" , 09-11 oct., Bucuresti. 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Coculescu E. C. (corresponding author), Radu A., Petrescu L., Purcarea V. L. Market policy as an innovative element of marketing in the Romanian healthcare services - an approach focused on the patient . Journal of Medicine and Life, 8(4), pp. 440-443, 2015.
• Stan C. A. (coord. ), Balaet C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dinca G. V., Epuran S., Gherasim I., Harsovescu T., Istode C., Rosulescu R., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregatire pentru admiterea in invatamantul superior medical - editia a doua, revizuita si adaugita. Editura ETNA, ISBN 978-973-1795-64-5, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Purcarea V. L., Coculescu E. C. A strategy to identify opportunities for innovation in Romanian healthcare services. Journal of Medicine and Life, 8(3), pp. 333-335, 2015.
• Coculescu E. C., Manole G., Coculescu Bogdan-Ioan (corresponding author), Purcarea V. L. Burning mouth syndrome: controversial place as a symptom of Oro-dental pathology. Journal of Medicine and Life, 8 (Special Issue), pp. 34-37, 2015.
• Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Palade A. M., Delcaru C., Pircalobioru G., Bertesteanu S. Phenotypic and genotypic characterization of Salmonella Typhimurium strains producing extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) isolated from children (under 4 years of age) with diarrhea in Romania. Romanian Biotechnological Letters, ISSN 1224-5984, (IF=0, 412), 20(3), pp. 10478-85, 2015.
• Purcarea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta), Coculescu E. C. Improving the quality of Health Care in the Romanian public health system - a priority in the reform process. Journal of Medicine and Life, 8(2), pp. 166-170, 2015.
• Purcarea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta), Coculescu E. C. The concept of marketing in the public-private partnership in the Romanian medical system. Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 3), pp. 20-22, 2014.
• Coculescu E. C., Radu A., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta). Burning mouth syndrome: a review on diagnosis and treatment . Journal of Medicine and Life, 7(4), pp. 512-515, 2014.
• Coculescu E. C., Parlatescu I., Gheorghe C. L., Tovaru S., Tiplica G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. A clinical study of the relationship between burning mouth syndrome and allergens from the dental materials (poster). In Congresul International " Updates in Complex Esthetic Oral Rehabilitation" (3rd Edition), Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea Titu Maiorescu Bucuresti, 16-18 oct. 2014, p. 39. Editura " Titu Maiorescu" Bucuresti, ISBN 978-606-8002-93-4, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Purcarea V. L. Multiresistance to antibiotics of Salmonella enterica serovar Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs) . Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 2), pp. 80-82, 2014.
• Coculescu E. C., Parlatescu I., Gheorghe C. L., Tovaru S., Tiplica G. S., Coculescu Bogdan-Ioan. Burning mouth syndrome and allergens from the dental materials: a clinical study. In Conference: 12th Biennial Congress of the European Association of Oral Medicine, 11-14 September 2014, Gloria Hotels and Resort Antayla, Turkey (eds.), Oral Diseases, Volume 20, Issue Supplement s2, p. 20. 2014.
• Coculescu E. C., Tovaru S., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta). Epidemiological and etiological aspects of burning mouth syndrome. Journal of Medicine and Life, ISSN 1844-3117, ISSN 1844-3109, ISSN 1844-122x, 7(3), pp. 305-309, 2014.
• Coculescu E. C., Parlatescu I., Gheorghe C., Coculescu Bogdan-Ioan. Algia bucala nespecifica. Problematica diagnosticului si a abordarii pacientului. In Conferinta Nationala cu Participare Internationala " Viziunea Interdisciplinara in Medicina Dentara" , Facultatea de Medicina Dentara, Universitatea " Titu Maiorescu" , 13-15 mai 2014, Bucuresti, p. 28. Editura Universitatii " Titu Maiorescu" Bucuresti, ISBN 978-606-8002-92-7, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Purcarea V. L., Pahontu E. Infectiile digestive cu Salmonella enterica subspecia enterica rezistente la antibiotice - o problema de sanatate publica. In Journal of Medicine and Life , 7 (Special Issue 1), p. 40. 2014.
• Stan C. A. (coord. ), Balaet C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dinca G. V., Epuran S., Gherasim I., Harsovescu T., Istode C., Tanasi M. C., Tudorache I. S., Vlaic S. G. Teste de pregatire pentru admiterea in invatamantul superior medical. Editura ETNA, Bucuresti, ISBN 978-973-1795-64-5, 2014.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Cojocaru M. Infectiile digestive determinate de bacterii Gram-negative producatoare de beta- lactamaze cu spectru extins (BLSE) - o problema de sanatate publica. In Conferinta Nutriterapia - orientari actuale si de perspectiva, al treilea Congres National cu participare internationala de Medicina Integrativa, al 23-lea Congres National de acupunctura, al 28-lea Congres National de Homeopatie (RO-INMED 2013), Supliment al Revistei Române de Acupuncturã, ISSN 1233-1754, pp. 152-154. 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Cojocaru M. Multiresistant to antibiotics of S. Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs). In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2013 (7th edition) - Medecine, Dental Medicine and Pharmacy, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 18-20. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2013.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu M. Aspecte moleculare privind rezistenta bacteriana la antibiotice. In International Conference " Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2012 (6th edition) - Medecine and Dental Medicine, " Titu Maiorescu" University, Bucharest, pp. 236-241. Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, 2012.
• Purcarea V. L., Coculescu Bogdan-Ioan. Managementul riscului in practica curenta de laborator prin reevaluarea metodelor si procedurilor cuprinse in Protocoalele de lucru in vederea reducerii numarului erorilor asociate acestora, . Editura Universitara " Carol Davila" Bucuresti, ISBN 978-973-708-618-1, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta). Studiu epidemiologic in neoplazia intraepiteliala cervicala (CIN). Revista Medicina Moderna , 4, pp. 193-198, 2012.
• Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenta). Cellular Issues in Preneoplastic Lesions Associated with Human Papillomavirus (HPV) in 106 Female with Fertility Life. Aeronautical Medicine and Psychology Revue, 3, pp. 23-28, 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu Minerva. Molecular aspects of bacterial resistance to antibiotics . Education and creativity for a knowledge based society, Titu Maiorescu University Bucharest , 2012.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Consideratii asupra mecanismelor de rezistenta bacteriana la antibiotice. Editura Universitara " Carol Davila" Bucuresti, ISBN 978-973-708-592-4, 2011.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Antimicrobial resistance induced by genetic changes. Journal of Medecine and Life, 2(2), pp. 114-123, 2009.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A. M., Tatu-Chitoiu D., Ciontea S., Damian M. Studiul molecular al rezistentei la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree. In Congresul Anual al Asociatiei Medicale Romane, Academia Romana. 2009.
• Coculescu B. I., Marasoiu C., Enache M., Copaci I. Observatii asupra diagnosticului de laborator in 13 cazuri de poliartrita reumatoida. Revista de Medicina Militara, 1, pp. 39-45, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan, Taubner Corina. Tehnologia ADN recombinant - baza a clonarii genetice. Revista de Medicina Militara, 2, pp. 157-170, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetica) - partea a II-a - Analiza prin reactia polimerazica in lant (tehnica de amplificare genica - PCR). Revista de Medicina Militara, 4, pp. 329-325, 2006.
• Coculescu Bogdan-Ioan. Profilul ADN (amprenta genetica) - partea I. Revista de Medicina Militara, 3, pp. 241-251, 2006.
• Coculescu B. I., Flueras M. Mecanismul mutatiilor genice. Revista de Medicina Militara, 4, pp. 325-333, 2005.
• Funduc I., Coculescu Bogdan-Ioan, Micu D. Studiul preliminar privind separarea electroforetica a proteinelor urinare si aplicarea sa in diagnosticul clinic. In Prima Conferinta a Fundatiei de Laborator Clinic " Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (actuala ALMR), Poiana Brasov. 2000.
Publicații selectate:
* Coculescu E.C., Manole G., Coculescu Bogdan-Ioan (corresponding author), Purcãrea V.L, Burning mouth syndrome: controversial place as a symptom of Oro-dental pathology, Journal of Medicine and Life, 8 (Special Issue), 2015.
* Coculescu Bogdan-Ioan (and corresponding author), Palade A.M., Delcaru C., Pircalobioru G., Berteşteanu Ş, Phenotypic and genotypic characterization of Salmonella Typhimurium strains producing extended-spectrum beta-lactamases (ESBLs) isolated from children (under 4 years of age) with diarrhea in Romania, Romanian Biotechnological Letters (IF=0,35), 20(3), 2015.
* Purcãrea V.L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondențã), Coculescu E.C, Improving the quality of Health Care in the Romanian public health system - a priority in the reform process, Journal of Medicine and Life, 8(2), 2015.
* Purcãrea V.L., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţã), Coculescu E.C, The concept of marketing in the public-private partnership in the Romanian medical system, Journal of Medicine and Life, 7 (Special Issue 3), 2014.
* Coculescu E.C., Radu A., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţã), Burning mouth syndrome: a review on diagnosis and treatment , "CAROL DAVILA" UNIVERSITY PRESS, Journal of Medicine and Life, 7(4), 2014.
* Coculescu E.C., Pãrlãtescu I., Gheorghe C.L., Þovaru Ş., Þiplicã G.S., Coculescu Bogdan-Ioan, A clinical study of the relationship between burning mouth syndrome and allergens from the dental materials (poster), Editura "Titu Maiorescu" Bucureşti, ISBN 978-606-8002-93-4, Congresul Internaţional "Updates in Complex Esthetic Oral Rehabilitation" (3rd Edition), Facultatea de Medicinã Dentarã, Universitatea Titu Maiorescu Bucureşti, 16-18 oct. 2014, 2014.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A.M., Purcãrea V.L, Multiresistance to antibiotics of Salmonella enterica serovar Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs) , "Carol Davila" University Press, Journal of Medicine and Life, 7 (Special Issue 2), 2014.
* Coculescu E.C., Parlatescu I., Gheorghe C.L., Tovaru S., Tiplica G.S., Coculescu Bogdan-Ioan, Burning mouth syndrome and allergens from the dental materials: a clinical study, Conference: 12th Biennial Congress of the European Association of Oral Medicine, 11-14 September 2014, Gloria Hotels and Resort Antayla,Turkey, Oral Diseases, Volume 20, Issue Supplement s2, 2014.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Cojocaru M, Infecţiile digestive determinate de bacterii Gram-negative producãtoare de beta- lactamaze cu spectru extins (BLSE) - o problemã de sãnãtate publicã, Conferinţa Nutriterapia - orientãri actuale şi de perspectivã, al treilea Congres Naţional cu participare internaţionalã de Medicinã Integrativã, al 23-lea Congres Naţional de acupuncturã, al 28-lea Congres Naţional de Homeopatie (RO-INMED 2013), Supliment al Revistei Române de Acupuncturã, ISSN 1233-1754, 2013.
* Coculescu E.C., Þovaru Ş., Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţã), Epidemiological and etiological aspects of burning mouth syndrome, Carol Davila, Journal of Medicine and Life, ISSN 1844-3117, ISSN 1844-3109, ISSN 1844-122x, 7(3), 2014.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu M, Aspecte moleculare privind rezistenţa bacterianã la antibiotice, Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, International Conference „Education and Creativity for a Knowledge based Society” 2012 (6th edition) – Medecine and Dental Medicine, „Titu Maiorescu” University, Bucharest, 2012.
* Coculescu E.C., Pârlãtescu I., Gheorghe C., Coculescu Bogdan-Ioan, Algia bucalã nespecificã. Problematica diagnosticului şi a abordãrii pacientului, Editura Universitãţii "Titu Maiorescu" Bucureşti, ISBN 978-606-8002-92-7, Conferinţa Naţionalã cu Participare Internaţionalã "Viziunea Interdisciplinarã în Medicina Dentarã", Facultatea de Medicinã Dentarã, Universitatea "Titu Maiorescu", 13-15 mai 2014, Bucureşti, 2014.
* Funduc I., Coculescu Bogdan-Ioan, Micu D, Studiul preliminar privind separarea electroforeticã a proteinelor urinare şi aplicarea sa în diagnosticul clinic, Prima Conferinţã a Fundaţiei de Laborator Clinic "Marcela Zamfirescu Gheorghiu" (actualã ALMR), Poiana Braşov, 2000.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Purcãrea V.L., Pahonţu E, Infecţiile digestive cu Salmonella enterica subspecia enterica rezistente la antibiotice - o problemã de sãnãtate publicã, Journal of Medicine and Life, 7 (Special Issue 1), 2014.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A.M., Cojocaru M, Multiresistant to antibiotics of S. Typhimurium strains producing extended spectrum beta-lactamases (ESBLs), Österreichish Rumanischer Akademischer Verein, Vienna, ISSN 2248-0048, ISBN 978-3-9503145-7-1, International Conference "Education and Creativity for a Knowledge based Society" 2013 (7th edition) - Medecine, Dental Medicine and Pharmacy, "Titu Maiorescu" University, Bucharest, 2013.
* Stan C.A. (coord.), Bãlãeţ C., Bogdan-Ioan Coculescu, Dincã G.V., Epuran S., Gherasim I., Hârşovescu T., Istode C., Tanasi M.C., Tudorache I.S., Vlaic S.G, Teste de pregãtire pentru admiterea în învãţãmântul superior medical, Editura ETNA, Bucureşti, ISBN 978-973-1795-64-5, 2014.
* Coculescu B.I., Flueraş M, Mecanismul mutaţiilor genice, Revista de Medicinã Militarã, 4, 2005.
* Coculescu B.I., Mãrãşoiu C., Enache M., Copaci I, Observaţii asupra diagnosticului de laborator în 13 cazuri de poliartritã reumatoidã, Revista de Medicinã Militarã, 1, 2006.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Taubner Corina, Tehnologia ADN recombinant - bazã a clonãrii genetice, Revista de Medicinã Militarã, 2, 2006.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Profilul ADN (amprenta geneticã) - partea a II-a - Analiza prin reacţia polimerazicã în lanţ (tehnica de amplificare genicã - PCR), Revista de Medicinã Militarã, 4, 2006.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Profilul ADN (amprenta geneticã) - partea I, Revista de Medicinã Militarã, 3, 2006.
* Purcãrea V.L., Coculescu Bogdan-Ioan, Managementul riscului în practica curentã de laborator prin reevaluarea metodelor şi procedurilor cuprinse în Protocoalele de lucru în vederea reducerii numãrului erorilor asociate acestora,, Editura Universitarã "Carol Davila" Bucureşti, ISBN 978-973-708-618-1, 2012.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Consideraţii asupra mecanismelor de rezistenţã bacterianã la antibiotice, Editura Universitarã "Carol Davila" Bucureşti, ISBN 978-973-708-592-4, 2011.
* Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţã), Studiu epidemiologic în neoplazia intraepitelialã cervicalã (CIN), Revista Medicinã Modernã, 4, 2012.
* Stanciu Adriana, Coculescu Bogdan-Ioan (autor de corespondenţã), Cellular Issues in Preneoplastic Lesions Associated with Human Papillomavirus (HPV) in 106 Female with Fertility Life, Aeronautical Medicine and Psychology Revue, 3, 2012.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Ghinescu Minerva, Molecular aspects of bacterial resistance to antibiotics , Education and creativity for a knowledge based society, Titu Maiorescu University Bucharest, 2012.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Antimicrobial resistance induced by genetic changes, Journal of Medecine and Life, 2(2), 2009.
* Coculescu Bogdan-Ioan, Palade A.M., Tatu-Chiţoiu D., Ciontea S., Damian M, Studiul molecular al rezistenţei la betalactamine a unor tulpini de Salmonella Typhimurium izolate de la copii cu diaree, Congresul Anual al Asociaţiei Medicale Române, Academia Româna, 2009.