Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Lucian Stefan Ancu

Avatar

Département de physique nucléaire et corpusculaire, University of Geneva , Geneva , .

E-mail: trimite un mesaj.

Pagina web a instituţiei: http://dpnc.unige.ch/
Pagina web personala: http://www.blog.lucianshome.nl

Urmareste linkul ResearcherID pentru toate articolele cercetatorului: F-1812-2010. Tabelul detaliat al articolelor este in josul paginii.

Nascut(a) in: 1981

Interese: fizica particulelor elementare, bosonul higgs

flag Detalii:
Membru al experimentului ATLAS si si fost membru al experimentului D0 de la Fermilab , implicat in decursul timpului in cautari ale bosonului Higgs din Modelul Standard, cautari ale supersimetriei si materiei intunecate.

flag Details:
Member of the ATLAS collaboration and former member of D0 experiment at Fermilab. Over the years I was involved in the SM Higgs, SUSY and Dark Matter searches.

Publicații selectate:

* V. M. Abazov et al. [D0 Collaboration], Measurement of the ppbar -> WZ+X cross-section at ps = 1.96-TeV and limits on WWZ trilinear gauge couplings, Phys. Rev. D, 76, 2007.