Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Studiu FAR – Propuneri de Reforma in Invatamantul Superior! Memo.

Dragi colisteni,

va prezint citeva reactii la studiul Forumului Academic Roman (FAR) (vizitati va rog http://www.forum-academic.com) la 5 zile dupa lansare:

1) Sunt peste 40 de semnaturi (o mare parte din tara – chiar tineri preparatori sau doctoranzi pe care ii felicitam pentru curajul lor) care sustin acest studiu. Nu este rau deloc avind in vedere ca in studiu sunt ATACATE teme despre care nu s-a vorbit deloc pana acum din interiorul sistemului de invatamint superior decit in sopata sau sub protectia anonimatului:

despotism universitar, coruptie, democratie mimata, obedienta, nepotism, cultivarea mediocritatii, pensionarea la virsta legala (ca in UE) a profesorilor, politizare excesiva a mediului universitar, cadre agatate in functii de peste un deceniu care blocheaza orice idee de reforma in spiritul integrarii in UE, inflatia de titluri academice si de universitati.

Mai mult in studiul FAR se cer demisiile cadrelor universitare din comisiile (printre care sunt nume grele ale „sistemului”) care au dat grade universitare la tot cartierul si granturi (bani) de sute de mii de dolari doar la „un grup” mai micutz („celor mai buni din sistem”, ar zice e-Kterink 🙂 ).

2) Au fost trei prezentari in presa. Cea mai consistenta joi in „Ziarul de Iasi”. In urma ei au sosit peste 15 semnaturi majoritatea din Iasi. Avem promise alte trei aparitii.

Mentionam ca toate propunerile facute de echipa care a redacatat studiul (cinci oameni) sunt in spiritul integrarii invatamintului superior in UE. Noi NU am inventat rotzi dintzate la carutze: pur si simplu am propus ce am vazut prin universitatile UE si NU gasim in univ. din RO! Dimpotriva: la noi e exact pe dos.

Va rugam sa VIZITATI si sa POPULARIZATI celor interesati FAR la:

http://www.forum-academic.com

unde se poate citi studiul. El se poate comenta (observatiile sunt binevenite) pe topicul de discutii special creat pe forumul FAR. Daca sustineti aceste propuneri va rugam sa trimiteti un mail la

sustinere@forum-academic.com

Va multumim!
Totate cele bune

Gigel Militaru, Universitatea Bucuresti

PREZENTARE FAR:

Forumul Academic Român (FAR) http://www.forum-academic.com s-a constituit la data de 30 octombrie 2003 ca o entitate care incurajează atitudinea civică, schimbul de idei si solutiile constructive ce pot avea ca finalitate integrarea demnă a invătământului superior românesc in spatiul cultural al Uniunii Europene. FAR isi propune sa faca auzita vocea tuturor acelora carora inca le pasa, care nu au abandonat ideea ca invatamantul superior din Romania are sansa de a intra in Uniunea Europeana cu fruntea sus, scuturat de non-valori, de despotism universitar, de diplome fara recunoastere, de doctorate “cu sticlele pe masa”, de nepotism, de plagiatori. Nu mai putem accepta ca sistemul educational romanesc sa fie producator de victime, de studenti flamanzi si fara perspective, de absolventi deveniti taximetristii cu studii superioare.