Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Marșul pentru știință 2018

In 14 aprilie 2018, s-a desfăşurat în Bucureşti ediţia 2018 a Marşului pentru Ştiinţă. Organizator a fost asociația Ad Astra.

Evenimentul a început în parcul Cişmigiu, cu câteva demonstraţii pentru copii şcolari, constând în experimente amuzante cu reacţii chimice şi rachete cu apă. Marşul propriuzis s-a desfăşurat pe traseul Cişmigiu, Universitate, Piaţa Romană, Piaţa Victoriei.

Deviza acestui an a fost „Știința aparține tuturor! Știința contează!”

Știința și tehnologia nu există doar în laboratoarele de cercetare, ci sunt parte a vieții noastre de zi cu zi. Ambele ne ajută să înțelegem Universul din care facem parte, ne ajută să ne protejam sănătatea, contribuie decisiv la educația copiilor noștri, garantează siguranța familiilor noastre, sunt fundamentul economiei și ne asigură perspectiva unui viitor care să ne inspire și în care toți să vrem să trăim.

Trebuie să scoatem știința din laboratoare și reviste. Este timpul ca cercetătorii, cei care lucrează în educație și toți cei care împărtășesc crezurile lor să se adune și să spună foarte clar toate aceste lucruri, să explice importanța vitală a avansului cunoașterii pentru bunăstarea societății. Asta mai ales în condițiile în care, din păcate, există în prezent în societatea noastră o tendință alarmantă de a discredita realitățile științifice, de a minimiza impactul descoperirilor științifice și de a promova în general pseudo-știința. Inabilitatea factorilor de decizie de a limita aceaste tendințe precum și subfinanțarea activității de cercetare ne obligă să luăm atitudine.

Participând la ”Marșul pentru știință” sărbătorim pasiunea noastră pentru cunoașterea adevărată, bazată pe dovezi și în același timp provocăm publicul și decidenții politici să conștientizeze rolul esențial avansului științei și tehnologiei. Sperăm ca în acest fel aceștia din urmă să realizeze importanța promovării unor politici care să sprijine dezvoltarea comunității științifice.

În 22 aprilie 2017, mai mult de un milion de oameni din întreaga lume s-au adunat pentru cel mai mare eveniment pentru promovarea științei din istorie. Anul acesta marșul pentru știință are ca temă adoptarea unor politici publice bazate pe dovezi clare științifice care să servească comunitatea și binele societății!

Fotografiile ale evenimentului se pot aici:

https://foto.agerpres.ro/?is_search=1&searchtxt=+copii

 

http://inquamphotos.com/gallery/gallery/9972/page1/