Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Additives for improve cold properties of the fuel oils

Domenii publicaţii > Chimie + Tipuri publicaţii > Articol în revistã ştiinţificã

Autori: Alexandru I. Dragomirescu, Livia Crisan, Sotir Balliu, Ioan Anghelache

Editorial: Revista de Chimie, 47, p.220, 1996.

Rezumat:

The types of the commercial additives used as cold flow improvers are presented in this study. New structures of cold flow improvers and their action mechanism are also shown. The synthesis of polyalkylmethacrylate and maleic/fumaric diester copolymers with vinylacetate is described. These additives answer the requirements of fuel diesel used in Romania climatic conditions.

Cuvinte cheie: flow improvers, synthesis, mechanism, fuel diesel