Inscriere cercetatori

Premii Ad Astra

premii Ad Astra

Asociația Ad Astra a anunțat câștigătorii Premiilor Ad Astra 2022: http://premii.ad-astra.ro/. Proiectul și-a propus identificarea și popularizarea modelelor de succes, a rezultatelor excepționale ale cercetătorilor români din țară și din afara ei.

Asociatia Ad Astra a cercetatorilor romani lanseaza BAZA DE DATE A CERCETATORILOR ROMANI DIN DIASPORA. Scopul acestei baze de date este aceea de a stimula colaborarea dintre cercetatorii romani de peste hotare dar si cu cercetatorii din Romania. Cercetatorii care doresc sa fie nominalizati in aceasta baza de date sunt rugati sa trimita un email la cristian.presura@gmail.com

Tânăra cercetătoare Aurora Simionescu este „Omul anului”

Tânăra fiziciană de 24 de ani, desemnată de Cotidianul drept „Omul Anului”, a cucerit, în încheierea ediţiei 2008, sala de la Ateneu.

„Am hotărât să ne alăturăm demersului iniţiat de Realitatea TV de a descoperi modele, oameni de valoare. Redacţia Cotidianul a propus mai multe nume, dar noi am ales unul singur. O fată de 24 de ani. Am găsit-o greu, pentu că era ocupată să stea cu ochii în stele. Aurora Simionescu. Este printre persoanele pe care nu le veţi vedea des la televizor”, a prezentat-o Adrian Ursu.

„Primesc premiul în numele tuturor tinerilor oameni de ştiinţă care cercetează o fărâmă din Univers”, a spus Aurora Simionescu, „Omul Anului” Cotidianul, adăugând că nu o să poată să explice descoperirea ei care a făcut înconjurul lumii, chiar dacă ar vorbi mai mult decât Florin Piersic.

Şi-a încheiat discursul cu trei dorinţe: „România să nu intre în UE doar cu numele, a doua oară când o descoperire face înconjurul lumii să nu fie doar un român, ci un român de la un institut din România, şi a treia dorinţă, ca anul viitor, la „spectacolul” Zece pentru România, să existe şi categoria oameni de ştinţă”

http://www.cotidianul.ro/omul_anului_cotidianul_aurora_simionescu_fata_cu_ochii_in_stele-67509.html

http://www.cotidianul.ro/descoperirea_aurorei_a_facut_inconjurul_lumii-67436.html

http://www.mpe.mpg.de/Memberpages/simionescu.html

http://www.cbc.ca/technology/story/2008/05/07/science-hotgas-galaxy.html